Muharrem İnce'den tepki toplayan başörtüsü çıkışı

Muharrem İnce'den tepki toplayan başörtüsü çıkışı

CHP Grup Başkanvekili, Meclis'te başörtülü milletvekillerinin gireceği yönündeki tartışmalar için konuştu.

Muharrem İnce, AK Parti'nin 11 yıldır sürdürdüğü "toplumu kamplaştıran, bölen, ayrıştıran" politikalarına alet olmayacaklarını ifade etti. "Bizim kişisel yaşama saygımız sonsuzdur. Onu takar ya da takmaz, onun yaşam biçimidir. Ama bu özgürlük değildir. Hatta bir özgürlükten vazgeçmektir." şeklindeki açıklamasıyla ise sosyal medyada tepki topladı.

MUHARREM İNCE'NİN AÇIKLAMALARI

Yani halk tabiriyle, erken öttü diye arkadaşlarına ceza verdiler. Şimdi sorum şu: Siz, asıl niyetinizi söyleyin. Herkesin başını kapatmasını zorunlu ne zaman yapacaksınız? 'Hakim, polis, savcı takmayacak' diyor ya acaba 'şunlar zorunlu takacak' noktasına gelecekler mi? Beş yıl sonra hangi noktaya gelecekler? Altı yıl önce bunu söyleyen bir milletvekilini disipline veren bir zihniyet, gelecekte hangi noktalara gelecek.

Bütün özgürlükleri yok ettiler Türkiye'de. Haberleşme özgürlüğü yok, seyahat özgürlüğü yok. Türkiye'de hiçbir özgürlük yok, özgürlükten söz ediyorlar.

'BAŞÖRTÜSÜ ÖZGÜRLÜKTEN VAZGEÇMEKTİR'

Bizim kişisel yaşama saygımız sonsuzdur. Onu takar ya da takmaz, onun yaşam biçimidir. Ama bu özgürlük değildir. Hatta bir özgürlükten vazgeçmektir. Saçını açma özgürlüğünden vazgeçmektir. Bu konuda Genel Başkan Yardımcımız Sayın Şafak Pavey, zamanı gelince Genel Kurul'da konuşma yapacak.

'ERDOĞAN'IN ELİNDEN BU SİLAHI ALACAĞIZ'

AKP'nin bu oyununa alet olmayacağız. Mağrur olmalarına rağmen mağdur görüntüsü çizmelerine engel olacağız. Onların toplumu kandırmalarına, millete yalan söylemelerine engel olacağız . Sayıştay raporları gelmeyecek Meclis'e, Başbakan'a dokunmayı ibadet sayacak, doğduğu şehirleri mübarek sayacak, Kazlıçeşme'ye gitmeyi farzı ayn kabul edecek bir İslam anlayışı sakat bir anlayıştır. Bunların İslam anlayışı siyasetle iç içe bir İslam anlayışıdır. Hiçbir dertleri yoktur. Dertleri sadece seçim öncesinde bir türban mağduriyeti yaratmaktır. Bunu diline dolayacak, seçim meydanlarına çıkacak, 'benim başörtülü bacım' diye başlayacak... Sanki başörtülü bacılar sadece onun bacısı, bizim bacımız değil. Tayyip Erdoğan'ın elinden bu silahı alacağız. Mağrur olmasına rağmen onun mağdur görüntüsü çizmesine izin vermeyeceğiz.

'KÜRSÜYE ÇIKMAYAN VEKİL ŞİMDİ KONUŞUYOR'

Hayatında başını hiç örtmemiş bazı arkadaşlar, bugün Tayyip Erdoğan'ın gözüne girmek için çok ilginç açıklamalar yapıyorlar. Müslümanları da ikiye böldü bunlar. Bir, bizim gibi kalü beladan Müslüman olanlar bir de Tayyip Erdoğan'dan sonra Müslüman olanlar çıktı başımıza. Hayatında bir gün bile, 2,5 yıllık milletvekilliğinde kürsüye çıkıp yeminden başka hiçbir iş yapmayan bir kadın milletvekili, bugün şimdi bu açıklamaları yapıyor. Demek ki senin görevin buymuş. Özel görevli gelmişsin sen buraya. Seçim öncesinde, AKP'nin elindeki bu yalancı, mağdur flamasını onların elinden alacağız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.