Muhammet Demirci: İsrail İşgali Bitmeden Mescid-i Aksa Özgürleşemez

Muhammet Demirci: İsrail İşgali Bitmeden Mescid-i Aksa Özgürleşemez

Mirasımız Derneği Genel Başkanı Muhammet Demirci, Mescid-i Aksa ve Kudüs’ün İsrail işgali bitmeden özgürleşemeyeceğini söyledi.Pazar günü ‘Aksa için harekete geç’ sloganıyla düzenlenecek 'Uluslararası 5. Mirasımız Tehlikede' programı...

Mirasımız Derneği Genel Başkanı Muhammet Demirci, Mescid-i Aksa ve Kudüs’ün İsrail işgali bitmeden özgürleşemeyeceğini söyledi.

Pazar günü ‘Aksa için harekete geç’ sloganıyla düzenlenecek 'Uluslararası 5. Mirasımız Tehlikede' programı münasebetiyle düzenlenen basın toplantısında konuşan Muhammet Demirci, Kudüs’ün ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğüne kavuşmasının İsrail’in işgaline bağlı olduğunu dile getirdi.

Demirci, İsrail’in devam eden işgalinin ise: dünya genelindeki İslam ülkelerinde İsrail karşıtı yapılacak halk ayaklanmaları, İslam ülkeleri liderlerinin bu sorun nedeniyle toplanmaları ve Mescid-i Aksa’yi birinci derecede savunan Kudüs halkının ihtiyaçlarının karşılanmasıyla ortadan kalkabileceğini savundu.

'MÜSLÜMANLAR MESCİD-İ AKSA'YA GİREMİYOR'

İsrail’in sistematik artan baskısı ve abluka girişimleri nedeniyle Müslümanların 2000’den itibaren Mescid-i Aksaya alınmamaya başlandığını dile getiren Demirci, "Bu durum 2007’de yoğunlaştı. 2010 itibariyle ise ciddi şekilde sıkılaştırıldı. Müslümanlar bugün Mescid-i Aksa’ya alınmıyor." dedi. Demirci, daha önceleri 400 ile 500 bin dolayında Müslüman’ın biraya geldiği Mescid-i Aksa’da bu sene bir araya gelenlerin sayısının ise 30 bini geçmediğini ileri sürdü.

Demirci, "Mescid-i Aksa’nın durumu bu hale gediği, Mescid-i Aksa’ya Müslümanlar alınmadığı için, Mescid-i Aksa savunmasız kaldığı için, dünya genelindeki Müslümanlar sessiz kaldıkları için, Kudüs halkı kendileri Mescid-i Aksa'yı savunmaya ve korumaya çalıştılar." değerlendirmesinde bulundu.

'SALDIRIYA UĞRAYAN YER SİNAGOG DEĞİL'

Bu arada Demirci, 18 Kasım Salı günü 4 kişinin ölümüyle sonuçlanan sinagog saldırısının ise bir düzmeceden ibaret olduğunu, saldırıya maruz kalan yerin sinagog değil, ‘Araplara ölüm’ ve ‘Filistinlileri buradan nasıl çıkartırız’ diyen bir İsrail çetesinin merkezi olduğunu savundu.

Mescid-i Aksa’nın Müslümanların ortak mirası olduğunu söyleyen Demirci, "Hepimiz hep birlikte Mescid-i Aksa’yı korumak ve Mescid-i Aksa ile ilgilenmek zorundayız. Mescid-i Aksa’ya sadece bu sözlerle değil, bütün İslam ülkeleri yönetimleri bu konuda daha hassas davrandıkları müddetçe Mescid-i Aksa ve Kudüs korunacak ve İslam’ın himayesinde kalacaktır. Mescid-i Aksa, herhangi bir millet veya kavmin makamı, mabedi ve mescidi değil, bütün Müslümanların mescididir; ve o şekilde kalacaktır." ifadeleri kullandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.