Muhammed Uzun: Erbakan'ın Yolu

Muhammed Uzun: Erbakan'ın Yolu

Siyasi Partilerin Konya'daki İl Başkan Yardımcıları; siyasi görüşlerini, fikirlerini, şehrin sorunlarını ve çözüm önerilerini Merhaba Gazetesi “Siyasetin Nabzı” sayfaları için kaleme aldı.

Saadet Partisi Konya İl Başkan Yardımcısı Muhammed Uzun

Erbakan'ın Yolu

Bugün 28 Haziran. Rahmetli Erbakan’ın Refahyol hükümetini kurarak Başbakan olduğu tarihin 25. yıldönümü. Erbakan’ın yolundan gitmek, Erbakan’ın düşmanlarıyla dost olmak ve Erbakan’ın kemiklerini sızlatmak laflarının fazlaca kullanıldığı bugünlerde, bu yıldönümünü de vesile kılarak Erbakan’ın yolunu yani Millî Görüş yolunu yani Saadet Partisi’nin yolunu elimden geldiğince anlatıp yapılan icraatları bu terazide tartmaya çalışacağım.

 

· Ayasofya’yı ibadete açmak, Taksim’e cami yapmak Erbakan’ın yolundan gitmektir; ama o camilerde namaz kılanların artık Türkiye’deki ve dünyadaki sömürü düzenini değiştirip yerine adil bir dünya kurma ideallerinden vazgeçmelerine yol açıp sadece dünyevi kaygıları düşünür olmalarına sebep olmak, yani namaz kılan köleler olmasını sağlamak Erbakan’ın yolundan gitmek değildir.

 

· Geçmişte İslami camiaya yapılan haksızlıkların hesabını sormak Erbakan’ın yolundan gitmektir; ama bugün benzeri haksızlıkları öteki olarak nitelendirilen başka kişilere yapmak, toplum içinde kutuplaştırma, ayrıştırma oluşturmak Erbakan’ın yolundan gitmek değildir.

 

· “Bir topluma olan kininiz, sizi onlara karşı adaletsizliğe sevk etmesin.” düsturunu sanki hiç duymamış gibi davranmak, yandaşların hiçbir zaman cezalandırılmaması; ama garibanların hep mağdur edilmesi, kimsenin adalete güvenmemesi, güçlünün hep haklı olması; ama haklının hakkının hiç korunmaması Erbakan’ın yolundan gitmek değildir.

 

· Avrupa Birliği bizim için bir medeniyet projesidir deyip de onlar istiyor diye içeriğine bile doğru dürüst bakmadan birçok hukuki düzenlemeler yapmak, bunun sonucunda da aile kurumuna ağır darbeler indirmek; önce ahlak ve maneviyat düsturuyla yola çıkan Erbakan’ın yolundan gitmek değildir.

 

· Eğitimde ve kamuda başörtüsü yasağını kaldırmak Erbakan’ın yolundan gitmektir; ama nikahsız beraberliklerin yaygınlaşmasının, evlilik oranlarının düşüp boşanma oranlarının artmasının önüne geçilememesi, her ne kadar 10 yıl sonra akıl başa gelip de ayrılınmış olsa bile İstanbul Sözleşmesi’nin gereği olarak hazırlanan Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair 6284 sayılı kanunun hâlâ yürürlükte olması, aile kurumunu yakıp yıkan kanunlar, düzenlemeler, Erbakan’ın yolundan gitmek değildir. Yine 2003’te ABD’ye Başbakanlık kararnamesi ile hava ve deniz limanlarımızı açarak onların Irak’ta yaptıkları zulümlerde pay sahibi olmak, orada eşi, oğlu, babası, kardeşi şehit edilen, kendilerine tecavüz edilen başörtülü müslüman kardeşlerimizin vebaline ortak olmak Erbakan’ın yolundan gitmek değildir.

 

· İmam-Hatip okullarının önündeki engellerin kaldırılması, birçok İmam Hatip açılması Erbakan’ın yolundan gitmektir; ama bu okulların bazısına Spor Toto ismi verilmesi, neredeyse 20 yıldır bu okullardaki ve diğer okullardaki çocuklarımızın hem maddi hem de manevi açıdan yetiştirilememesi, gençlerimizin birçoğunun geleceği ülkemizde değil de yurtdışında görmesi Erbakan’ın yolundan gitmek değildir.

 

· Gayrı meşru ilişkilerin, nikahsız beraberliklerden doğan çocukların topluma normalmiş gibi sunulduğu ve bunun hem de iktidara çok yakın medya tarafından da yapıldığı bir ortamda bunun önüne geçmek için hiçbir şey yapmamak, her şeyde olduğu gibi sadece konuşmak Erbakan’ın yolundan gitmek değildir.

 

· Kamuda namaz kılan, ilahiyat mezunu kişileri çalıştırmak Erbakan’ın yolundan gitmektir; ama bu göreve ehil olmadıkları halde bunları çalıştırmak, devlet görevinde olup da yolsuzluğa, israfa bulaşanlara karşı tedbir almamak, benim hırsızım iyidir diye düşünmek, çalıyorlar ama çalışıyorlar düşüncesinin yaygınlaşmasına sebep olmak, liyakate değil de yandaşlığa önem vermek; Erbakan’ın yolundan gitmek değildir.

 

· Davos’ta One Minute demek Erbakan’ın yolundan gitmektir; ama ondan hemen sonra tepkisinin moderatöre olduğunu söylemek, bu olaydan sonra İsrail’in OECD üyeliğinin önündeki vetomuzu kaldırmak, Mavi Marmara olayından sonra “Benden izin mi aldınız?” demek, daha sonra 10 kardeşimizi katleden İsrail ile anlaşmak Erbakan’ın yolundan gitmek değildir.

 

· Dünya beşten büyüktür demek Erbakan’ın yolundan gitmektir; ama bunu sadece söylemde bırakıp bunu gerçekleştirmek için bir şey yapmamak, yapamayacağını sanmak; D-8’i kuran İslam Birliği, İslam Ortak Pazarı, İslam Birleşmiş Milletleri, İslam Dinarı ideali olan ve bu yolda birçok adım atan Erbakan’ın yolundan gitmek değildir.

 

· ABD’yle stratejik ortak olmak, BOP Eşbaşkanı olmak, İsrail’in korunması için Malatya’ya konulan Kürecik Kalkanı’na ses çıkaramamak, 2003’te İncirlik’ten kalkıp Irak’a bomba atan uçakların sortilerini saymak, Suriye’de çıkan yangının üzerine benzinle gitmek Erbakan’ın yolundan gitmek değildir.

 

· Faizi dünya gerçeği olarak kabul etmek ve sadece oranlarını düşürmeye çalışmak ve neredeyse herkesin faize bulaşmasına sebep olmak, her yıl bütçeden milyarlarca lirayı faize ödemek; denk bütçe yapan, ilave bir tane zam, vergi eklemeden efsane maaş zamları yapan, zamanında ülkenin borcunu azaltan tek Başbakan olan Erbakan’ın yolundan gitmek değildir.

 

Görüldüğü gibi bazı sembolik konularda olumlu bazı adımlar atmakla Erbakan’ın yolundan gidilmiş olmuyor. Erbakan’ın yolundan gitmek; mevcut sömürü düzenini ortadan kaldırıp dünyadaki tüm insanların saadetini sağlayacak hakka ve adalete dayalı bir düzeni kurma çalışmaları için bir inanç, irade, azim ve kararlılık ortaya koymak demektir. Sahnede oynanan oyuna müdahale etmeden sadece oyuncuların bizden olmasıyla işlerin çözülüvereceğini sananların dışarıdan Erbakan adına ahkam kesip Saadet Partisi’ne ayar vermeye kalkmaları kabul edilemez. Saadet Partisi, Millî Görüş, bu ülkenin çimentosudur ve öyle olmaya devam edecektir. Hiç kimseyi dışarıda bırakmadan, ötekileştirmeden, kimseye kin ve nefret beslemeden, toplumun bütün kesimleri ile irtibatta olarak milletimizi bu olumsuz şartlardan kurtarmanın çabasında olmaya devam edeceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum