Muğla'da Orman Şehitleri Anıldı

Muğla'da Orman Şehitleri Anıldı

Muğla'nın Milas ilçesinde 10 yıl önce orman yangınına müdahale ettikleri sırada meydana gelen helikopter kazasında hayatını kaybeden 3'ü Ukraynalı, 2'si Türk toplam 5 orman şehidi için anma etkinliği yapıldı.    Kalem...

Muğla'nın Milas ilçesinde 10 yıl önce orman yangınına müdahale ettikleri sırada meydana gelen helikopter kazasında hayatını kaybeden 3'ü Ukraynalı, 2'si Türk toplam 5 orman şehidi için anma etkinliği yapıldı.

    Kalem köyünde 3 Eylül 2004 tarihinde meydana gelen kazada hayatını kaybeden Ukrayna uyruklu ikinci pilot Mykola Koshelnyk'in eşi Tamara, oğlu Vadim, gelini Oksana ve torunları Artimiy ile Maya Koshelnyk Milas'a geldi. Muğla Orman Bölge Müdürü Mustafa Kara, Bölge Müdür Yardımcısı Vedat Dikici ve İşletme Müdürü Tayfur Kazakoğlu'nun da hazır bulunduğu buluşmada kazada hayatını kaybedenler anısına hazırlanmış plaket ve belge ailelere verildi. Daha sonra Ukraynalı pilot Mykola Koshelnyk'nin ailesi ve orman muhafaza memuru Hasan İnci'nin ailesi ile birlikte olayın meydana geldiği Ovacık mevkiine gitti. Burada helikopter kazasında hayatını kaybeden şehitleri için dualar edildi.

    Milas Orman İşletme Müdürü Kazakoğlu yaptığı açıklamada, 10 yıl önce meydana gelen kazada hayatını kaybeden orman şehitlerini şükranla andıklarını belirterek bir daha aynı acıları yaşamak istemediklerini ifade etti.

    Muğla Orman Bölge Müdürü Kara ise helikopter kazasında hayatını kaybeden orman şehitlerini saygıyla andıklarını dile getirerek "Buradaki helikopter içinde 3'ü Ukrayna 2'si Türk 5 insan ormanlar yanmasın diye ya da çıkan orman yangını en kısa zamanda söndürülsün amacıyla çalışırken, meydana gelen kazada hayatlarını kaybetti. Bu kazada hayatını kaybeden Ukraynalı pilotlardan Mykola Koshelnyk'nin ailesi Milas'a gelerek kazanın meydana geldiği bölgeye ziyaret etmek istediklerini belirttiler. Biz de kendilerine her konuda yardımcı olduk. Onların anısına hazırladığımız görselleri kendilerine takdim ettik. Yine kazada hayatını kaybeden orman muhafaza memurumuzun ailesiyle bir araya geldiler. İki aile acılarını tekrar yaşadı ve paylaştı. Bizlerde 10 yıl önce meydana gelen kazada hayatını kaybeden 5 orman şehidimizi saygıyla anıyoruz. İnşallah bir daha buna benzer acılar yaşamayız." ifadelerini kullandı.

    Olayın ardından kazada hayatını kaybeden Ukrayna uyruklu 1. Pilot Volodymyr Korobov, 2. Pilot Mykola Koshelnyk, Uçuş Mühendisi Mykola Choryy ile birlikte Türk pilot Mustafa Sabri Gür ve Orman Muhafaza memuru Hasan İnci'nin anısına kazanın meydana geldiği bölgede orman teşkilatınca bir anıt yapılmıştı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.