Müfredat yenilenmeli

Müfredat yenilenmeli

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) tarafından Selçuklu Belediyesi'nin desteğiyle düzenlenen “İmam Hatiplerde Mesleki Müfredat ve Program Çeşitliliği Çalıştayı'nın açılışı gerçekleştirildi

“Din Öğretiminde Kalite Çalıştayları” serisinin 3. olarak düzenlenen çalıştaya TİMAV Genel Başkanı Abdullah Ecevit Öksüz, Selçuklu Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Görgülü, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, TİMAV Genel Başkan Yardımcısı ve Çalıştay Koordinatörü Prof. Dr. Muhiddin Okumuşlar, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Uzm. Cemil Paslı, Eğitim Bir-Sen 2 No'lu Şube Başkanı Şenol Metin, 25 farklı ilden İmam Hatip Ortaokulu ve İmam Hatip Lisesi Öğretmenleri, idarecileri, akademisyenler, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yetkilileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Çalıştay açılışı, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

MİLLETİN RUH KÖKÜ İMAM HATİPLİLER 

TİMAV Genel Başkanı Abdullah Ecevit Öksüz, İmam Hatiplilerin milletin ruh kökü olduğunu belirterek,  TİMAV olarak yaptıkları faaliyetler hakkında bilgiler verdi. Din öğretimi adına hizmet üretmenin vakfın varlık gayelerinden birisi olduğuna dikkat çeken Öksüz, din eğitimi ve inanç özgürlüklerinin önündeki engellerin kalktığını dile getirdi. Öksüz, “Bundan sonra kimsenin mazeret üreteceği bir sebep neredeyse kalmadı. Artık kalite ve verimliliği artıracak çalışmalar yapmanın zamanı. Ülkemiz zor günlerden geçiyor. İmam Hatipliler her zaman kararlı duruşu ile vatanının ve milletinin yanında olmuş ve sorumluluk anlamında önemli görevler üstlenmiştir” açıklamalarında bulundu.

MÜFREDAT DEĞİŞİKLİĞİ ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ

Türkiye'deki din eğitimi sisteminin ve İmam Hatip okullarının tüm dünyaya örnek teşkil edecek bir konumda bulunduğunu ifade eden Öksüz, yeni Türkiye'nin inşası sürecinde eğitim sisteminin içerisinde İmam Hatip okullarına büyük sorumluluklar düştüğünü sıklıkla vurguladı. “Müfredat değişikliği konusu halkımızın ve MEB'in gündeminde” diyen Öksüz, konuşmasını şöyle tamamladı: “TİMAV olarak yaklaşık 1 yıl önce başladığımız bu çalıştayımızın böyle bir zamana tevafuk etmesi de çalışmamızı daha anlamlı hale getirdi. İmam Hatiplerde meslek dersi müfredatlarının sorunlarını ve çözüm önerilerini masaya yatıracağımız bu çalıştayımızdan müfredat değişikliği için hayırlı ve etkili bir netice çıkacağını ümit ediyoruz.”

OKUMUŞLAR ELEŞTİRDİ: MÜFREDATIMIZ ZAYIF

TİMAV Genel Başkan Yardımcısı ve Çalıştay Koordinatörü Prof. Dr. Muhiddin Okumuşlar da şunları kaydetti: “Bu çalışmalar, Anadolu'da hep yapılır. Artık doğruları konuşma zamanı. Eğitim, ülkenin en önemli unsuru ve hususu. Çok geri kaldığımız bir nokta. Eğitim, sadece müfredattan oluşmaz. Müfredat yenilendikçe ileriye gitmeli. Eğitimi bir üst seviyeye taşıma hedefinde olmalı. Türkiye'de böyle bir planlama yok. Sadece mevcut yapı korunmak isteniyor. İmam Hatip müfredatı geriye gidiyor. Ülkemizin geleceği açısından bu pek iç açıcı bir konu değil.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.