Müezzinoğlu’ndan Uyuz Vakasına ‘balon’ Benzetmesi

Müezzinoğlu’ndan Uyuz Vakasına ‘balon’ Benzetmesi

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 7 çalışana ‘uyuz’ teşhisinin konulmasını değerlendirdi. Müezzinoğlu, “Türkiye’nin başarılı sağlık hizmetlerini zedeleyebilmek için bazıları gündelik...

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 7 çalışana ‘uyuz’ teşhisinin konulmasını değerlendirdi. Müezzinoğlu, “Türkiye’nin başarılı sağlık hizmetlerini zedeleyebilmek için bazıları gündelik balonlar şişiriyor. Bu balonlar da bazen gündelik bile olmuyor, saatlik oluyor.” dedi.

Mehmet Müezzinoğlu, restorasyonu tamamlanan Beylerbeyi Abdullah Ağa Camii’nin açılışını yaptı. Cuma namazını da burada kılan Müezzinoğlu, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 7 çalışan ‘uyuz’ teşhisinin konulmasını değerlendiren Müezzinoğlu, “77 milyonluk ülkeyiz. Tabii ki bazı zamanlar bu tür vakalar olabiliyor. Türkiye’nin başarılı sağlık hizmetlerini zedeleyebilmek için bazıları gündelik balonlar şişiriyor. Bu balonlar da bazen gündelik bile olmuyor, saatlik oluyor. ‘77 milyonun içerisinde 7 tane çalışanımıza uyuz hastalığını teşhis edilmiş olmasını bir sağlık problemi olarak Türkiye’nin gündemine taşıyanlar utansın’ diyorum, başka bir şey demiyorum. Karantina ya da herhangi bir servis kapatma söz konusu değil. Bu ve benzer hastalıklar hepimizde olabilir.” diye konuştu.

Müezzinoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Avrupa, bizim sağlık alanında yakaladığımız başarıyı anlamakta zorlandıklarını söylüyor. Ama bizim bu başarımızı hazmedemeyen içerideki dostlarımız var, onlar biraz ayıp ediyor. Kusura bakmasınlar biraz bilimsel konuşsunlar. Türkiye’nin bu başarılarından onlar da onur duyarlarsa mutlu olurum.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.