Müezzinoğlu'ndan gençlere 'Sağlıklı yaşam' tavsiyesi
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, “Ulusal Toplum Ruh Sağlığı Sempozyumu”na katıldı. Ramada Plaza Otel'de gerçekleştirilen programda konuşan Bakan Şahin, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre, dünyada 450 milyon kişinin ruhsal bozukluk nedeniyle tedavi gördüğünü belirtti. 4 hastalıktan birinin ruhsal temelli olduğuna dikkat çeken Şahin, gerekli tedbirler alınmadıkça sorunların çözülemeyeceğini söyledi. 2011 yılında Ruh Sağlığı Merkezleri'nin oluşturulduğunu ifade eden Şahin, hastane bazlı çalışmaların yetersiz olduğunu bildirerek, “Her birey için her birimiz neler yapmalıyız diye düşünmeliyiz” dedi.
Koruyucu hekimlik ve koruyucu tedbirler boyutunda çalışılmasının gerekliliğine dikkat çeken Bakan Şahin, hastalık oluşmadan tedbirler alınmasının önemine değindi. Şahin, Gündüz Bakım Sistemleri'nin Sosyal Hizmet Merkezi çatısı altında toplandığını belirterek, “Aile Bakanlığımızın Sosyal Hizmet Merkezleri ve Sağlık Bakanlığı'nın Ruh Sağlığı Merkezleri işbirliği içinde olmalı. Bilimle hayatı iç içe geçirmeliyiz” diye konuştu.
Toplumsal hayat içerisinde bireyselliğin mutsuzluk getirdiğini söyleyen Bakan Şahin, “Empati denilen kavram çok önemli. Bugün hangi türü olursa olsun şiddette en önemli eksiklik bu değerlerin olmamasıdır” diye konuştu. Şahin, insan ruhunu rahatlatan en önemli unsurlardan bir tanesinin de dua olduğunu sözlerine ekledi.
MÜEZZİNOĞLU: “O SOKAKTA ONLAR İÇİN HAYAT YOK”
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ruhen ve fiziken sağlıklı olmanın önemine değinerek, Sağlık Bakanlığı ve Aile Bakanlığı olarak önemli çalışmalar yapılması gerektiğini bildirdi. Her bir yaşta 1 milyon çocuğun olduğunu dile getiren Müezzinoğlu, “Bu Türkiye'nin en büyük zenginliğidir. Bu çocukları hayata sağlıklı olarak kazandırabilirsek, çok fazla yer altı zenginliğine ihtiyaç yoktur. Sağlıklı nesiller yetiştirmek için; ailelere, sivil toplum kuruluşlarına, yerel yönetimlere ve ülkeyi yönetenlere büyük görevler düşüyor ve bunu paylaşarak büyütebiliriz” dedi.
Şehirlerdeki bazı sokaklarda ‘Bu sokakta hayat var' yazısının olduğunu söyleyen Müezzinoğlu, “O sokaklara gittiğinizde farklı farklı vitrin ışıklandırmalarıyla, gençlere cazibe merkezi gibi gösterilen kafeterya türü mekanlar var. Orada 14-15 yaşındaki gençler bir elinde bira bardağı diğer elinde sigara, oturmuşlar muhabbet ediyorlar. O sokakta onlar için hayat yok. Onlar için bir anlık mutluluk var. Esasında gençlere anlık mutluluk yerine huzuru ve güvenin ne anlama geldiğini vermeliyiz. ‘Gençken hayatını yaşasın, yarın zaten fırsatı olmaz' gibi nefsine hitap eden anlık cazibeye onları mahkum edersek o zaman çocukları sağlıklı bir ruh halinden sağlıksız bir ruh haline iteriz. Bir süre sonra o bir bardak ona yetmeyecektir ya bir şeyler koklayacaktır ya da kendine anlık çıkışlar bulmaya çalışacaktır” şeklinde konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.