Mucizenin adı Selçuk : 68-66

Mucizenin adı Selçuk : 68-66

Torku Selçuk Üniversitesi Play-off maçlarının 2. ayağında Ankara TED Kolejlileri 68-66 yenerek seriyi 2-0 yaptı ve 4lü finallere kaldı. Sarı-mavili ekip BEKO Basketbol ligine çok yakın

Torku Selçuk Üniversitesi Play-off maçlarının 2. ayağında  Ankara TED Kolejlileri 68-66 yenerek  seriyi 2-0 yaptı ve 4’lü finallere kaldı. Sarı-mavili ekip BEKO Basketbol ligine çok yakın

 

 

Torku Selçuk Üniversitesi çeyrek final ilk maçında 87-85 yendiği rakibi TED Kolejliler  rövanş maçında karşılaştı. Torku Arena da oynanan karşılaşmada temsilcimiz Torku Selçuk Üniversitesi’nin taraftarları da maç boyunca takımını destekledi. Karşılaşmaya kötü başlayan Temsilcimiz ilk periyodu yenik 11-20 geride tamamladı. Sarı-mavili temsilcimiz 2. periyotta da bir varlık gösteremedi ve devreye 27- 40 yenik girdi. İkinci yarıya daha iyi başlayan Torku Selçuk Üniversitespor taraftarının da desteğini arkasına alarak aradaki farkı azaltmaya başladı. bu çeyrek 42-57 konuk takımın üstünlüğü ile tamamlandı. 3.  periyottan sonra maça ortak olmayı başaran temsilcimiz Torku Selçuk Üniversitespor karşılaşmanın son çeyreğinde müthiş bir mücadele örneği sergiledi. Fırat’ın art arda kazandığı basket faullerle aradaki farkı kapatan temsilcimiz rakip takımın strese soktu. Büyük çekişme içerisinde geçen maçın son dakikalarında rakibini yakalayan sarı-mavili ekip gününde Brian Boddıcker’in basketi ile öne geçti. Torku Selçuk Üniversitesi, rakibi TED kolejleri bu basketle  68-66 yenerek 4’lü finallere kalmayı başardı. Maç sonunda stadyumda adeta bir bayram havası yaşandı. Oyuncular tribünleri dolduran binlerce taraftarıyla kucaklaştı. Karşılaşmada  Melih Kabakçı ve Mustafa Güçyetmez 10’ar sayı kaydederek takımın en skorer isimleri oldu. Maçın en skorer oyuncusu ise konuk ekipten 14 sayı atan Hakan Yapar oldu.

 

 

 

SALON: Torku Arena

 

HAKEMLER: Mehmet Serdar Ünal, Semih Vural, Murat Turan

 

TORKU SELÇUK ÜNİVERSİTESİ: Caner Şentürk (5), Hakan Üsküplü, Fırat Aydemir(8), Ahmet Murat Yolcu(9), Alican Güney, Brian Boddıcker(3), Melih Kabakcı(10), Mustafa Güçyetmez(10), Cihad Şahin(9), Mehmet Emre Boztepe, Azizcan Özdemir(7), Kaan İşbilen(7).

 

TED KOLEJLER: Hakan Yapar(14), Barkın Haluk Çınar, Emre Özpulat, Mehmet Nezih Özbakır(7), Özgün Önver(5), Burak Erol(4), Levinus Brandon(11), Mehmet Özdoğan, Tümer Telebi, Ümit Türkoğlu(4), Recai Öztürk, Serhan Kavut(11) İhsan Yalçın(10)

 

1. PERİYOT: 11-20(Ted Koleji)

 

İLK YARI:  27-40(Ted Koleji)

 

3. PERİYOT: 42-57(Ted Koleji)

 

SONUÇ: 68-66(Selçuk Üniversitesi)  

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum