Mucize kurtuluş

Mucize kurtuluş

Doktorların 15-20 günlük ömür biçtiği Dudu Taşkıran, kanser tedavisi için İsviçre'ye götürüldü. İsviçreli doktorların da "yaşamaz" dediği 63 yaşındaki Dudu Taşkıran, İstanbul'da başarılı bir ameliyatıyla sağlığına kavuştu

Kanser hastası Dudu Taşkıran (63) mucize ameliyatla sağlığına kavuştu. Karaciğer kanseri olan iki çocuk annesi Dudu Taşkıran, Konya'daki doktorların "15-20 günlük ömrü var. Çok yaşamaz" demesine rağmen kansere direndi ve kazandı. Dudu Taşkıran, Konya'da tedavi olamayınca çocuklarının davetiyle İsviçre'ye tedavi olmaya gitti. İsviçre'deki doktorların ameliyat için 250 bin TL istemesi ve tedavi için umutsuz konuşması üzerine İstanbul'a döndü. İstanbul'da Marmara Üniversitesi Pendik Hastanesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ender Dulundu'nun 8 saatlik başarılı bir ameliyatıyla yeniden sağlığına kavuştu. Konya'da ve İsviçre'de doktorların "yaşamaz" dediği Dudu Taşkıran, İstanbul'da sağlığına kavuşmanın mutluluğunun yaşıyor.

İSVİÇRELİ DOKTORLAR BAŞARAMADI

Dudu Taşkıran'ın akrabası Enver Kara, Türk hekimlerinin Avrupalı hekimlerden daha başarılı olduğunun altını çizdi. Dudu Taşkıra'ın 2-3 yıl boyunca Konya'da tedavi gördüğünü kaydeden Kara, "Çocukları Avrupa'da yani İsviçre'de olduğu için oraya götürdük. Çocukları İsviçre'nin Basel kentinde yaşıyordu. 'Annemizi burada tedavi ettirmek istiyoruz' dediler.  İlk etapta 250 bin TL istemişler. Daha sonra bu rakamı 500 bin TL'ye kadar çıkarmışlar. Çıkacak olan masrafları da sonradan ödemeniz gerekiyor demişler. İçinden çıkamadıklarını anladık. İsviçreli doktorların da bu ameliyatı yapamayacağını anladık" dedi.

AMELİYAT 8 SAAT BOYUNCA SÜRDÜ

İstanbul'daki kızımın doktor komşusu Ender Dulundulu beyi tavsiye etti. Türkiye'de ve dünyada böyle bir doktor yok dedi. Gittik Ender beyle tanıştık, randevuyu aldık. 3 gün içerisinde hastamızı ameliyata aldı. 'Siz hiç merak etmeyin ben bu hastayı kurtarmaya çalışacağım' dedi. Bağırsaklar bütün kemikler kaynaşmış. Ameliyat 8 saat sürdü. Ameliyat saat 12.00'de başladı saat 20.00'e kadar devam etti. Bağırsağını dışarıya çıkardı ve karaciğerinin yüzde 60'ını aldı. 1 ay İstanbul'da kaldı ve sağlığına kavuştu. Hastamız Marmara Üniversetesi Pendik Hastanesi'nde yapılan ameliyatla hayata yeniden tutundu. 1 ay içerisinde hastamızı taburcu etti. Raporumuzu da yazdı. Hastamız her geçen gün iyiye gidiyor. Hastamıza 20 günlük bir ömür biçmişlerdi. Fakat şimdi hastamız yürüyor, kendi ihtiyaçlarını karşılıyor. Şu an sağlığı sıhhati yerinde."

TÜRK HEKİMLERİ DAHA BAŞARILI

Dudu Taşkıran için doktorların yaşamaz demesine rağmen umutlarına hiçbir zaman kaybetmediklerini aktaran Kara, sözlerini şu şekilde tamamladı: "Biz bir umut olsun diye İsviçre'ye götürdük. Ama olmadı. Nereye götürsek 15-20 gün yaşar diyorlardı. Ama Ender beyden Allah razı olsun. Atatürk'ün dediği gibi 'Beni Türk hekimlerine emanet edin'. Ender bey hastamızın hayatını kurtardı. Ender beye çok teşekkür ediyorum. Durumu kritik olan hastalar varsa mutlaka Ender beye uğrasın. Türkiye'de hekimler daha başarılı. Eğer biz doktorlarımızın reklamlarını iyi yaparsak, Avrupa'dan insanlar buraya tedavi olmaya gelir. İnsanlarımız Türk hekimlerine güvensinler. Kendisine 'bu kadar başarılı bir doktorsunuz. Neden özel hastanelerde daha fazla para kazanmak için görev yapmıyorsunuz?' diye sordum. "Benim için  para herşey değildir. Ben insanların ne kadar yüzünü güldürürsem o kadar mutlu oluyorum" diye cevap verdi."

HASAN ÖZÜTEMİZ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.