Mucize bitki çörekotu

Mucize bitki çörekotu

Sağlık açısından her derde deva olan çörek otu yağının faydaları saymakla bitmiyor. Her evin mutfağında kendine yer bulan çörek otu, soğuk pres işlemi uygulanarak yağ olarak da halka sunuluyor

Çörek otu, şifa verici bir bitki olarak biliniyor. 60 tane formülün içine giren çörek otu, birçok hastalığın tedavisinde alternatif tıp yöntemi olarak kullanılıyor. Vatandaşlar  ilaç kullanmak yerine artık bitkisel otlar ile sağlığına kavuşmak istiyor. Son zamanlarda Türkiye'de ekimi artan çörek otunun dünyada da bilimsel olarak sağlığa faydalı olduğu kanıtlandı. Çörek otunun sağlık açısından önemini belirten Kemaloğulları Baharat ve Şifalı Bitkiler sahibi Mehmet Aksoy, “Her şey kararınca güzeldir. Çörek otu  gün içerisinde gerekli olduğu kadar mutlaka tüketilmelidir. Çörek otunun günlük kullanım ölçüsü, sabah ve akşam bir tatlı kaşığı kadar olmalıdır” dedi.

FAYDASI SAYMAKLA BİTMİYOR

Çörek otu gerek normal şekliyle gerekse soğuk pres işlemi uygulanıp yağa dönüştürüldükten sonra çokça kullanılıyor. Aksoy, çörek otunun bu iki şeklinin çok faydası olduğunu, hastalığı göre kullanımlarının da farklı olduğunu dile getirdi. Yemeklerden 1 saat önce bir tatlı kaşığı çörek otu yemenin zayıflatıcı, yemeklerden bir saat sonra yenilen çörek otunun ise kilo almaya yardımcı olduğunu ifade eden Aksoy, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Halka hizmet hakka hizmettir. Bu bilinç ile çalışıyoruz. Vatandaşlarımız çörek otundan daha iyi faydalansın diye soğuk pres işlemi uygulayarak çörek otunu yağ haline getiriyoruz. Çörek otuna özel makine ile15 tonluk baskı uygulanır. Böylelikle çörek otu, posasından kurtulmuş olur ve saf haline getirilir. Vücudun ağrıyan herhangi bir yere çörek otu yağı sürülünce ağrıların bir kaç gün içerisinde azalıp, zamanla ortadan kalktığını kullananlar görecektir. Çörek otu yağı ağrıyan yerlere sürüldüğü gibi içilebiliyor da. Çörek otu bağışıklık sistemini güçlendirir. Kış gününde enerji verir. Metabolizmayı hızlandırarak, sindirim sistemine yardımcı olur.  Çörek otu yıllardan beri kullanılan bir üründür. Kullanan müşterilerimiz bizlere birçok güzel haberler ile geliyorlar. Hayatımızda çörek otunun girmediği alan neredeyse yok. Ramazan pidelerinin üstünde, yemeklerde, çöreklerde veya böreklerde çörek otunu hepimiz görürüz.”

TOLGA PARLAK merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.