Mp'li Korkut: Somut Olmayan İddialarla Yapılan Suçlamalar Hukuku Yaralıyor

Mp'li Korkut: Somut Olmayan İddialarla Yapılan Suçlamalar Hukuku Yaralıyor

Millet Partisi (MP) Malatya İl Başkanı Sait Korkut, günümüzde bütün suçların mesnetsiz ve somut olmayan iddialarla bir kesim üzerine atıldığını, belgeye dayanmayan bu tür suçlamaların hem hukuku hem vicdanları yaraladığını ifade etti....

Millet Partisi (MP) Malatya İl Başkanı Sait Korkut, günümüzde bütün suçların mesnetsiz ve somut olmayan iddialarla bir kesim üzerine atıldığını, belgeye dayanmayan bu tür suçlamaların hem hukuku hem vicdanları yaraladığını ifade etti.

Sait Korkut, yaptığı açıklamada, Hizmet Hareketi'ne yapılan mesnetsiz suçlamalara tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçildikten sonra ‘76 milyonun cumhurbaşkanıyım’ şeklindeki ifadesinin uygulamalarla çeliştiğini vurgulayan Korkut, somut olmayan iddialarla bir kesime büyük suçlamalar yapıldığını ifade etti. Son dönemde birçok uygulamanın hukuk devleti ilkelerine uymadığının altını çizen Korkut, şöyle devam etti: "Türkiye iki seçim geçirdi. İkinci seçimde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 51 oy olarak cumhurbaşkanı seçildi. Seçildikten sonra 76 milyonun cumhurbaşkanı olduğunu söyledi ancak uygulamalar söylediklerini çelişiyor. Erdoğan, başbakan olduğu dönemlerde mağduriyet edebiyatı ile iktidar oldu. İlk döneminde haksız yere hapse atıldığını iddia etti. Daha sonra hükümete darbe söylemlerini kullandı. Şimdi de belirli bir kesimi suçlayarak, ötekileştirerek cumhurbaşkanı seçildi. Günümüzde bütün suçlar somut olmayan iddialarla bir kesimin üzerine atılmaktadır. Bilgi ve belgeye dayanmayan bu tür suçlamalar ne insanidir ne de vicdanidir. Bir suçlama yapılıyorsa belgesi ortaya konmalıdır. Yoksa da bu tür suçlamalar yöneltilmemelidir. Ben cemaate yakın biri değilim. Ancak yapılan hukuksuzluklara karşı durmak vicdani bir sorumluluktur. Bugün polislere yapılan operasyonlarla ilgili hukuksuzluk iddiaları ortadadır. Bununla birlikte polisler üzerinden (adına ‘cemaat’ deyin, yada ‘hizmet hareketi’ deyin) bir kesim somut olmayan iddialarla töhmet altında bırakmak hukuk devletine yakışmamaktadır. Kaldı ki suçlamalara muhatap olan kesim 160’a yakın ülkede Türk okulu açarak Türk bayrağını dalgalandırmaktadır. Ülkemizdeki birçok gence erdemli bir insan olarak yetiştirmektedir. Bu insanlar vatan haini olsalar niye Türk bayrağını dalgalandırsınlar. Bugün yapılanlar karşısında vicdanen rahatsızız."

Çözüm süreci çerçevesinde eli silahlı teröristlerin tüm eylemlerine sessiz kalınırken eli kalem tutan insanlara hukuksuz muamelelerde bulunduğunu dile getiren Korkut, "Günümüzde çözüm süreci adıyla eli silahlı terör örgütü üyelerine ses çıkarılmazken, adeta gül dağıtılırken, eli kalem tutan insanlara mesnetsiz suçlamalar yapılması hayret vericidir. 30 Binden sonra insanın katilinin bağra basılıp binlerce insanı yetiştiren insanlara yapılan muameleler Türkiye’ye yakışmıyor. Cemaat için somut olmayan iddialarla onlarca suçlama yapılırken dinlediğini kabul eden Almanya, ABD ve İngiltere gibi ülkelere hiçbir tepki verilmemesi düşündürücüdür. Bu tepkisizlik insanlarda ‘Demek ki bu dinlemelerle yabancı ülkeler önemli bilgiler elde ettiler, ondan tepki verilmiyor’ algısı ortaya çıkmıştır. Bu yapılanların ardından cemaate yapılan suçlamalar inandırıcılıktan tamamen uzak kalmaktadır. Vicdan sahibi, aklı selim insanlar bunlara inanmamaktadır." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.