Moskova’nın Merkezinde “kışa Veda” Maslenitsa Coşkusu

Moskova’nın Merkezinde “kışa Veda” Maslenitsa Coşkusu

Rusya’nın başkenti Moskova’da “kışa veda” anlamına gelen geleneksel Maslenitsa etkinliği coşkuyla kutlandı.

Rusya’nın başkenti Moskova’da “kışa veda” anlamına gelen geleneksel Maslenitsa etkinliği coşkuyla kutlandı.

Rusya ve dünyanın kültürel sembollerinden biri sayılan Bolşoy Tiyatro’un arka sokağında düzenlenen şenliğe, yaklaşık bin kişi katıldı.

Maslenitsa etkinliğinde birbirinden ilginç tiyatro ve müzik gösterileri düzenlendi. Sahnede Maslenitsa kuklası sergilenirken, katılımcılara blin (Rus gözlemesi) ikram edildi. Çok sayıda çocuğun alkışlarıyla 3 aşçı dev bir blini kesti. Yarışmaların da düzenlendiği etkinliklerde halk doyasıya eğlendi. Maslenitsa müzik havasıyla bazı vatandaşların meydanda dans etmesi de gözlerden kaçmadı.

KATILIMCILAR: HER ZAMAN BOL GÜNEŞ OLSUN!

Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) şenlik duygularını aktaran oyuncu Larisa Volkova, “Bu bir Rusya bayramı! Blin yedim ve hem de yağla. Çok leziz! Rusya’ya sevgiler, mutluluklar ve bol şanslar diliyorum! Her zaman bol güneş olsun!” dedi.

Şenliğin organizatörlerinden Fyodr Yermakov, “Maslenitsa bayramından çok şeyler konuşabiliriz. 7 gün boyunca bayramı kutlayacağız. Ama genelde geniş şekilde kutlanıyor. Bir hafta içinde her günün kendi anlamı var. Burada blin yemek, akrabaların evine gitmek, gezmek ve başka. Bugün kendim 4 blin yedim!” diyerek duygularını aktardı.

Maslenitsa bayramı, Ortodoks dünyasının Büyük Oruç’undan bir hafta öncesinde düzenleniyor. Gelenek doğrultusunda Masletnitsa’da bol et, süt, bal ve diğer kalorili gıdalar tüketilmesi gerekiyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.