Moğolistan Türk Okuluna Giden Öğretmen, Galimbek’in Ailesini Ziyaret Edecek

Moğolistan Türk Okuluna Giden Öğretmen, Galimbek’in Ailesini Ziyaret Edecek

Kahramanmaraşlı İngilizce öğretmeni Mustafa Soydemir, 8 yıllık Kayseri’deki öğretmenlik vazifesinin ardından Moğolistan’daki Türk okulunda öğretmenlik yapacak. Aslen Kahramanmaraşlı olan Soydemir, İzmir 9 Eylül Üniversitesi’nde eğitimin...

Kahramanmaraşlı İngilizce öğretmeni Mustafa Soydemir, 8 yıllık Kayseri’deki öğretmenlik vazifesinin ardından Moğolistan’daki Türk okulunda öğretmenlik yapacak. Aslen Kahramanmaraşlı olan Soydemir, İzmir 9 Eylül Üniversitesi’nde eğitimin tamamladıktan sonra 2006 yılında Kılıçaslan Lisesi’nde öğretmenliğe başlamıştı.

Genç öğretmen Mustafa Soydemir, eşiyle birlikte aldıkları karar üzerine Moğolistan’a gittiklerini ifade ederek, süreci şöyle anlattı; “Bir tanıdığımız hocamız vasıtasıyla Moğolistan’daki öğretmen arkadaşla irtibat kurdum. Eşimle yurt dışındaki bir okulda çalışmaya karar verdik. Eğitim gönüllüsü ve bu uğurda Moğolistan’da vefat eden Adem Tatlı ağabeyimizin hemşehrisiyim. Onun hayırlı işleri bizleri tetikledi. Adem ağabeyin yolundan, önden giden hocalarımızın yolunda gidelim, dedik. Uzun yıllar orada çalışmak istiyoruz. Adem ağabey gibi uzun yıllar, orada çalışmayı arzuluyorum. Moğolistanlı Galimbek hocamız vardı. Kısa zaman önce diğer önde giden hocalarımız gibi, Afrika’da göreve başlamıştı. Elim bir trafik kazası sonrasında inşallah şehit oldu. Adem Tatlı ağabeyimiz, bizim hocamızdı. O da Moğolistan’ın Adem Tatlı’sı oldu. Moğolistan’a gidince iki önemli öncelikli işimiz var. Öncelikli olarak Adem Tatlı hocamızın kabrini ziyaret edeceğiz. Sonrasında Galimbek öğretmenimizin ailesini ziyaret ederek onlara başsağlığı dileceğiz.”

“Kayseri’deki öğrencilerimizden ayrılıyor olmak bizim için büyük üzüntü” diyen genç öğretmen Mustafa Soydemir, “Devletimiz eskiden nasıl ki bütün dünyaya yayıldı, milli ve manevi değerlerimizi bütün dünyaya anlattı. Bizde bu yoldan gidelim ve bir katkımız olsun istedik. Buradan öğrencilerimizle ayrılıyoruz ama yeni öğrencilerimizle olacak. Türkiye Moğolistan arasındaki ilişkide katkı olarak bizimde bir tuğlamız olursa ne mutlu bize” diye konuştu.

Mustafa Soydemir, görev yeri Moğolistan olduğu belirlenmesi üzerine özel şirkette çalışan eşinin de ayrıldiğini belirterek, bu yolculuğa eşi Serap ve 3 yaşındaki oğlu Ömer Asaf ile çıktıklarını belirtti.

RÜYADAN SONRA AĞLAMIYORUM

Kahramanmaraş’ta ikamet eden anne Nuriye Soydemir, oğlu Mustafa Soydemir’i uğurlamak için Kayseri’ye geldi. Oğlunun Moğolistanlı öğrencilere eğitim vereceğini aktaran anne Nuriye Soydemir, gördüğü bir rüyayı anlatarak, şunları söyledi; “Oradaki çocuklara eğitim verecek olması bizleri gururlandırdı. Ben çocuğumun Moğolistan’a gideceğini öğrendikten sonra ağladım. Çok ağladım. O gün gece uykumda bir rüya gördüm. Rüyamda küçücük çok sayıda çocuk oğlumun etrafında dolaşıyor. Oğlum onlara ders veriyordu. Cıvıl cıvıldı. Ağlayarak uyandım. Bu rüya üzerine oğlumun Moğolistan’a gidecek olmasından dolayı artık ağlamayı bıraktım. Kendime ağlamayacağıma söz verdim ve gülerek uğurluyorum onu. Çünkü gurur verici bir olay. Oğlum oradaki çocuklara eğitim verecek. Katkısı olacak. Allah yollarını açık etsin. Hizmet edecek. Hizmet başkadır. Biz biliyoruz bunu.”

YANLARINA YİYECEK ALINCA VALİZ SAYISI ARTTI

Mustafa Soydemir, Moğolistan yoluna çıkmadan önce oradaki öğretmen arkadaşlarından bilgi aldığını söyledi. İhtiyaçlar konusunda konuştuklarını aktaran Soydemir, meyve ve sebze bulmanın mümkün olmadığını kışın eksi 50 derece bu tür yiyeceklerin satılmadığını öğrendiğini belirtti. Limonun bile çok pahalı olduğu bilgisini alan Soydemir, annesinin Kahramanmaraş’tan hazırladığı kurutulmuş domates, biber ve benzeri tür yiyecekleri yanlarına aldıklarını aktardı. Özellikle çocuklar için ilaç bulmanın zorluğunu da öğrenen genç öğretmen, doktor tavsiyesiyle yanlarına öksürük şurubu, ateş düşürücü ve ağrı kesici şurup ile haplar aldıklarını söyledi.

ÖĞRENCİLERİNDEN VEDA KLİBİ

Öğretmen Mustafa Soydemir’in Kılıçaslan Lisesi’ndeki meslektaşları ve öğrencileri kendisi için veda klibi hazırladı. Teşekkür plaketi verilen genç öğretmenin meslektaşlarıyla vedalaşırken ağlaması da dikkat çekti. Klipte ise öğretmenlerine Moğolistan’daki hayatında başarılar dilendi. Mustafa Soydemir, Moğolistan’ın başkenti Ulan Batur’daki Türk okulunda görev yapacak. Okulda eğitim ise 1 Eylül tarihi itibarıyla başladı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.