Modifiye Otomobil Tutkunları, Beyşehir'deki Kavgayı Protesto Etti

Modifiye Otomobil Tutkunları, Beyşehir'deki Kavgayı Protesto Etti

Konya'da sosyal medya da organize olarak bir araya gelen modifiyeli otomobil tutkunu yaklaşık 250 kişi, Konya Büyükşehir Arena Stadı otoparkında toplanarak, Beyşehir'de1'i Suriyeli 2 kişinin öldüğü kavgayı protesto etti.

Konya BMW M Power Grubu üyeleri, terör eylemlerine tepki göstermek ve Suriyeliler ile yaşanan gerilime dikkat çekmek amacıyla yeni stadyum otoparkında biraraya geldi. Stadyum önünde açıklama yapan BMW M Power Grubu Başkanı Samet Betimen, güvenlik güçlerine yönelik yapılan saldırıları kınadı.

"Bu vatanın ezanını kimse susturamayacak, bayrağını kimse indiremeyecek, topraklarımızı kimse bölemeyecektir. Mevzu vatan ise hepimiz ölelim, yok eğer mevzu makam ise hepiniz ölün" diyen Betimen, "Mesele sağcılık, solculuk değil. Asıl mesele teröre karşı hep birlikte olma meselesidir. Sözde barış bekçiliği yapanlar emperyalizmin yanında saf tutmuş, PKK'nın planlarına bel bağlamışlardır. Bugün bizim vermiş olduğumuz mücadele, Türkün ve Kürdün beraber ve kardeşçe yaşaması içindir" diye konuştu. Suriyeliler'e vatandaşlık verilmesine karşı çıktıklarını belirten Betimen, "Misafire oda verilir, yemek verilir, harçlık verilir, ancak evin tapusu verilmez.

İslam kardeşliği adı altında, ülkemize misafir olarak aldık ama yeter artık. Ülkemize verdikleri zararın boyutu içler acısıdır. Kendi ülkesinde savaştan kaçacak, mücadeleden kaçacak, Türkiye'ye gelip sınavsız okula girecek, askerlik yapmayacak ve 10 yıl sonra benden daha iyi şartlarda yaşayacak. Suriyeliler geldikten sonra işsizlik, ev kiraları arttı. Korkak bir şekilde ülkelerinden kaçak Suriyelileri istemiyoruz" dedi. Grup üyeleri açıklamadan sonra şehitler için dua okudu.

KERİM ATICI  

img_1067-(1000x667).jpg

img_1049-(1000x667).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.