Modern İmplantı Z’den A’ya Ters Yönde Planlama Eğitimi
Together For İmplantology (TFİ) Çukurova Çalışma Grubu 6. etkinliklerinde Almanya ve Yunanistan’dan gelen konuk konuşmacılarla Adanalı diş hekimlerine Modern İmplantta Z’den A’ya Ters Yönde Planlama eğitimi verildi.
Adana, Mersin, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Şanlıurfa ve Osmaniye illerinden diş hekimlerinin yoğun ilgi gösterdiği Adana Hilton Otelde gerçekleştirilen toplantıya ‘Modern İmplat Tedavisinde Z’den A’ya Ters Yönde Planlama’, ‘Tam Dişsiz Çeneler İçin Tedavi Protokolleri: Hareketli mi Yoksa Sabit mi?’ konularıyla Dr. Alexsandros Manolakis, ‘Yumuşak Doku Yönetimi: Estetik İhtiyaçlar Fonksiyonel İhtiyaçlara Karşı’, ‘Kemik Ogmentasyonu: Güvenilir Sonuçlar İçin Kolay Yaklaşımlar’ konularıyla Dr. Kai Reiner Fischer konuşmacı olarak katıldı.
TFI Organizasyon Başkanı Prof. Dr. M. Kemal Ünsal’ın da hazır bulunduğu toplantıda konuşan TFİ Çukurova Çalışma Grubu Koorinatörü Dt. Yakup Andaç, diş hekimi meslektaşlarının mesleki gelişimine ışık tutacak etkinliklerini sürdüreceklerini, bölgelerinde simultane çevirilerin yapıldığı yabancı konuşmacılarla yapılan toplantıların artarak devam etmesi için üzerlerine düşeni yapmaya devam edeceklerini söyledi.
Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, diş hekimliği mesleğindeki teknolojik gelişmeleri toplantılar düzenleyerek, eğitimler vererek üyelerine aktarmayı görev edindiklerini belirtti. Güler, “Öncelikle Almanya ve Yunanistan’dan gelen meslektaşlarımıza hoş geldiniz diyorum. Bildiğiniz gibi Sağlık Bakanlığı 2020 yılına kadar Sağlık Turizminden Türkiye’ye 20 milyar dolar gelir sağlayacağını söylemişti. Bu gelir sağlanacaksa öncelikle yabancı dil bilen tıp hekimi, diş hekimi, hemşire, hasta bakıcı, laboratuvar teknisyeni, röntgen teknisyeni yetiştirilmesi lazım. Şu an hepimiz simultane çeviri için kulaklık aldık. Dil bilinmediği için kulaklık olmadan şu salonda bulunanların yüzde 95 konuşmaları anlaması mümkün değildir. Bu vahim durum sadece kişisel hatalar değil, Türkiye’deki eğitim sisteminin sonucudur. Ben buradan YÖK ve Sağlık Bakanlığına seslenmek istiyorum. Gerçekten Sağlık Turizmi yapılmak isteniyorsa, yabancı dilde eğitim değil, yabancı dil eğitimi istiyoruz. Diş Hekimliği Fakültesine giren bir insana haftada 4 saat tercih edeceği bir yabancı dilde eğitim verilsin. Üniversiteyi bitiren bir öğrenci en az bir yabancı dili iyi derecede bitirebilsin” diye konuştu.
Konuşmanın ardından Yunanistan’dan gelen Dr. Alexsandros Manolakis ile Almanya’dan gelen Dr. Kai Reiner Fischer katılımcılara koyun çenesi üzerinde canlı cerrahi yaparak tecrübelerini paylaştı.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.