Model izcileri yemin töreni yaptı

Model izcileri yemin töreni yaptı

Konya Model Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü izcilerinden aday izcilik devresini tamamlayan izciler ant içerek Model izci oymağının birer üyesi oldular.

Konya Model  Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü izcilerinden aday izcilik  devresini tamamlayan izciler ant  içerek Model  izci oymağının birer üyesi oldular. İzcilik Yemin Törenleri izcilik eğitim sisteminde bir aşama olarak kabul ediliyor. Üç aylık aday izcilik devresini başarı ile geçen aday izciler teker teker yemin ederek fular takmaya hak kazanırlar. Daha sonra da bir üst izcilik basamağına geçerler. İzcilik faaliyetlerinde yemin eden izciler izcilik ant ve   türesine uyarak öbek oba veya ekibinde ahlaken doğru davranışlar gösterebilirse  ‘izci emek defteri’nde bulunan davranışları - şartları gerçekleştirebilirse bir  üst aşamaya liderinin teklifi ile geçiş yapabilir.

Konya Model Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü aday izcileri de aşağıdaki yemini ederek fular takmaya hak kazandılar. İzci yemini şu sözlerden oluşuyor: “Allah’a ve Vatanıma karşı vazifelerimi yerine getireceğime, izcilik türesine uyacağıma, başkalarına her zaman yardımda bulunacağıma, kendimi bedence sağlam, fikirce uyanık ve ahlâkça dürüst tutmak için elimden geleni yapacağıma şerefim üzerine ant içerim.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.