Mit Manzaralı Teleferiğe İnce Ayar

Mit Manzaralı Teleferiğe İnce Ayar

Yenimahalle metro istasyonu ile Avrupa’nın en büyük temaparkı Ankapark’a kadar uzanacak teleferik hattının güzergahına MİT ayarı yapıldığı iddia edildi. MİT kampüsünün üzerinden geçmemesi için ilk planda yapılan değişiklikle teleferik...

Yenimahalle metro istasyonu ile Avrupa’nın en büyük temaparkı Ankapark’a kadar uzanacak teleferik hattının güzergahına MİT ayarı yapıldığı iddia edildi. MİT kampüsünün üzerinden geçmemesi için ilk planda yapılan değişiklikle teleferik hattının İvedik metrosuyla Ankapark arasına yapılmasına karar verildi.

Habertürk gazetesinde yer alan muhabir İsmail Özyurt imzalı habere göre; Ankara Büyükşehir Belediyesi'nce, Ankapark ile Yenimahalle metro istasyonu arasında bir teleferik yapılması planlandı. Koruma Kurulu’nca da onaylanan proje, Şentepe-Yenimahalle teleferiğinin devamı olarak düşünülüyordu. Ancak Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) kampüsünün üzerinden geçen teleferik rahatsızlık oluşturdu ve MİT’in “Yerleşke üzerinden geçmesi riskli” itirazıyla planda değişikliğe gidildi. MİT’in talebini dikkate alan belediye, Şentepe teleferiğinden bağımsız yeni bir proje hazırladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından da onay alınınca, teleferik İvedik metrosuyla Ankapark arasına kaydırıldı.

Haberde yer alan bilgiye göre, teleferiğin ayakları Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisinde kaldığı için Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları Koruma Kurulu ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıkları Koruma Komisyonu’nda gündeme geldi ve her iki kurulca kabul edildi. MİT’in, ‘hattın kendi yerleşkesi üzerinden geçtiği için risk oluşturduğuna’ dair itirazı dikkate alınarak proje yenilendi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.