Mısırın Mucizevî 7 Faydası

Mısırın Mucizevî 7 Faydası

İçeriğinde hem çözünür hem de çözünmez yağlar bulundurması nedeniyle mısır, sindirim problemlerine çözüm sağlamakta ve kabızlığı önlemektedir.

Anavatanı Güney Amerika olan ve yemeklerden salatalara hayatımızın pek çok alanında kullanılan mısır, vitamin ve protein deposu, mucizevî bir gıdadır. B1, B5,B3, C, niasin, patatonik asit, fosfor, magnezyum gibi pek çok vitamini içerisinde bulunduran mısırın besin değeri de oldukça yüksektir.

Lif bakımından oldukça zengin bir besin olan  bir bardağı ile günlük lif ihtiyacımızın da % 23’ünü karşılamaktadır. Aynı zamanda hem haşlanmış olanı hem de patlamış olanı mevcut olan mısır, özellikle de çocuklar için vitamin deposu bir yiyecektir.

1-Kansere Etkileri: Beta-kriptozantin açısından zengin olan mısır, başta akciğer kanseri olmak üzere pek çok kanser cinsine etki etmektedir. Folat açısından zengin olması da yüksek kolesterolün düşürülmesine kardüyovasküler hastalığının azalmasına ve kolon kanserinin iyileşmesine yardımcı olmaktadır. Ayrıca ırritabl bağırsak sendromunun rahatsızlık verici semptomlarında da etki sağlamaktadır.

2-Kalbe Etkileri: Kalbe büyük oranda olumlu etkiler sağlayan mısır, folik asit, niasin ve magnezyum sağlayarak kalbi korumaktadır. Her gün düzenli olarak yenen bir bardak mısır aynı zamanda kalp krizi riskini % 10 azaltmaktadır. Optimal yağ asidi kombinasyonu içeren mısır, damarların tıkanmasını engelleyerek kan basıncının sağlıklı bir seviyede seyretmesini sağlamakta ve kalp damar hastalıkları ve felç karşısında vücudu dirençli kılmaktadır.

3-Stres: Stres çağımızın en kötü hastalıklarından biridir. Stres nedeniyle pek çok insan pek çok farklı rahatsızlıkla karşılaşabilmektedir. Gevşetici etkisi bulunan mısır, kan basıncını düşürerek pek çok hastalığının yanında kalp, böbrek, diabet gibi hastalıklara karşı koruyucu etki sağlar.

4-Sindirim: İçeriğinde hem çözünür hem de çözünmez yağlar bulundurması nedeniyle mısır, sindirim problemlerine çözüm sağlamakta ve kabızlığı önlemektedir. Bağırsak problemlerine de olumlu etkiler sağlayan mısır, aynı zamanda hemoroit problemi ile mücadeleye de yardımcıdır.

5-Enerji Deposu: Yüksek miktarda karbonhidrat ve protein içermesi nedeniyle enerjiyi yükselten mısır, halsizlik, uyuşukluk, kırgınlık gibi problemleri ortadan kaldırmaktadır. Her gün düzenli olarak yenmesi, bedenin zinde ve enerjik olmasını sağlamaya yeterlidir. Özellikle çocuklar ve sporcuların yemesi büyük faydalar sağlamaktadır. Hipertansiyonu önleyen ve kolesterolü düşüren mısır, böbreküstü bezlerin çalışmasına destek olmaktadır. Kemikler, bağ, tendon, kas ve kıkırdak oluşumunda ve desteklenmesinde de etkili olmaktadır.

6-Hamilelik Dönemi: Özellikle hamilelik döneminde kadınların fazla miktarda folik asit ihtiyaçları doğmaktadır. Çoğu zaman ilaçlarla bu durum desteklenmeye çalışılsa da doğal yollardan vücudun ihtiyacı olan folik asiti tamamlamak en uygun olanıdır. Bu nedenle hamile kadınların her gün düzenli olarak mısır yemeleri, hem kendi sağlıkları hem de bebeğin sağlığı için çok önemlidir.

7-Cilt Sorunları: Pek çok cilt ve saç ürününün içeriğinde de kullanılan mısır, cilt ve saç sağlığı açısından büyük önem taşımaktadır.

Vücut ve cilt sağlığını koruyan vitamin, mineral ve bileşenlere sahip olan mısır hakkında detaylı bilgilere  siz de sitemizi ziyaret edebilirsiniz. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.