Mısır'daki darbenin arkasındaki ülkeyi açıkladı

Mısır'daki darbenin arkasındaki ülkeyi açıkladı

Başbakan Erdoğan, Mısır'daki darbenin arkasında İsrail var, elimizde belgeler var, açıklamasında bulundu...

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Başbakan Erdoğan, Mısır'daki olaylara da değinirken şu açıklamayı yaptı:
"Şimdi Mısır'da ne diyorlar; sandık demokrasi değildir. Bunu diyen kim? İsrail. Elimizde belegeler var. İsrail Dışişleri Bakanı ve Fransız Yahudisi bir bilim adamı diyor ki Mısır'da seçimi Müslüman Kardeşler seçimi kazansa dahi kazanamaz. Mısır'da 60 yıldır devam eden otokratik sisteme Mısır halkı sabırla tahammül etmiş, şiddete başvurmamıştır. Mısır halkı bir gün zafere ulaşacağını biliyordu. 25 Ocak devrimiyle Mısır diktatörlük rejiminin ardından demokrasiyi tesis etmek için çalıştı."
MISIR ORDUSUNUN İNANÇLI İNSANLARI: NASIL SİLAH DOĞRULTUYORSUNUZ
"Arap dünyasının içinde zenginlerinin olduğunu biliyoruz. Ama biz İslam dünyasının içinde zekata muhtaç olanları da biliyoruz. Acaba kaç tanesine ellerinizi uzattınız? Hangisinin yanına gittiniz? Aynı şekilde İslam dünyasının Uzakdoğu'ya doğru uzanalım. Oraların halini de biliyoruz. Doğru, bir kaymak takım da var. Ama orada sefaleti yaşayanlar da var."
"Bunlar Victor Hugo'nun sefilleri değil, bizim sefillerimiz diyordu ya. Bunlar diktatörlere sahip çıkıyorlar. Farkları bu. Mısır halkı son derece onurlu şekilde, hem oruçlarını tuttular hem de oylarının savundular.
Ben buradan Mısır ordusunun inançlı insanlarına sesleniyorum. Siz o Müslüman kardeşlerinize nasıl silah doğrultuyorsunuz? Sizin zerre kadar inancınızda, imanınızda bir titreme yok mu? Mısır bu tecrübeyi geçmişte de yaşadı ama bu denli yaşamadı."
 
SAYIN BAHÇELİ MISIR'DAKİ DARBEYİ KABULLENEBİLDİNİZ Mİ?
 
"Şimdi sayın Bahçeli çıkmış. 'Mısır'daki darbeyi kabullenemedi' diyor. Sayın Bahçeli, siz Mısır'daki darbeyi kabullenebildiniz mi? Bu darbe sizin içinize sindi mi? Hazmedebildiniz mi? Evet biz Mısır'daki darbeyi kabullenemiyoruz ve kabullenmeyeceğiz. Zira Mısır'daki darbeye sessiz kalırsak, yarın sesimizi çıkarmaya hakkımız olmaz. Yarın aynı tuzağı bize kurduklarında sesimizi çıkarmaya hakkımız olmaz. Şu anda islam dünyası adeta hazreti Yusuf'u kuyuya atanlardan farksız durumdadır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.