Mısır Büyükelçisi: Umarım Türkiye, İhvan'ın Değil Tüm Mısırlıların Dostu Olur

Mısır Büyükelçisi: Umarım Türkiye, İhvan'ın Değil Tüm Mısırlıların Dostu Olur

Ülkesi tarafından merkeze çağırılan Mısır'ın Ankara Büyükelçisi Abdurrahman Salahaddin, Ankara'dan ayrıldı.

Ülkesi tarafından merkeze çağırılan Mısır'ın Ankara Büyükelçisi Abdurrahman Salahaddin, Ankara'dan ayrıldı. Havalanında gazetecilere açıklamada bulunan Büyükelçi Salahaddin, "Danışmalarda bulunulmak için merkeze çağrıldım. Bu genellikle iki ülke arasındaki ilişkileri yeniden gözden geçirmek için olur. Bu yeniden değerlendirmeyle ilişkilerin eski haline, doğru ve normal seyrine gelmesini umuyorum." dedi.

        Türkiye'ye ne zaman döneceği sorulan Büyükelçi Salahaddin, "Bu yeniden değerlendirmeler tamamlanır tamamlanmaz." dedi ve şöyle ekledi: "Umuyorum dönüşümde bu ilişkiler eski doğru seyrine döner, Türkiye, sadece küçük bir grup olan Müslüman Kardeşler ve cemaatin değil tüm Mısır halkının yakın dostu ve müttefiki olmaya döner."

        Türkiye'nin Mısır'da birçok dostu olduğunu söyleyen Salahaddin, "Birçok Mısırlı Türkiye'nin ve Türk tecrübesinin hayranı. Yakında durumun bu olacağına da eminim." dedi.

        Türkiye'nin tutumunun Mısır'ın içişlerine müdahale olarak değerlendirildiği iddiaları sorulan Abdurrahman Salahaddin, "Mısır'ın içişleri Mısırlıların karar vereceği bir şeydir, özellikle de bu içişleri kiliselere, polis istasyonlarına, hükümet binalarına düzenlenen, içinde çalışanlar olduğu zaman binaların yakıldığı terör saldırılarına karşı koyduğu zaman. Kimse, hiçbir ülke bunu kabul edemez. Bunları sizin medyanın bildirmemesi de Türk halkına Mısır'da neler olduğuna dair iyi bir fikir edinmesinde yardımcı olmuyor. Ayrıca Ortadoğu'daki ülkeler için kötü bir örnek meydana getiriyor. Mısır'da olanlar bölgedeki ülkelerin hepsi için bir alarm zili olabilir. Halkımıza karşı terörü haklı çıkarmak için hiçbir siyasi bahaneye izin vermemeliyiz." şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.