Minik eller sergisi ilgi gördü

Minik eller sergisi ilgi gördü

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Veteriner Fakültesi ve Konya Veteriner Hekimler Odası tarafından ilköğretim öğrencilerine yönelik düzenlenen Hayvan Sevgisi ve Hayvanların Korunması konulu resim yarışmasını

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Veteriner Fakültesi ve Konya Veteriner Hekimler Odası tarafından ilköğretim öğrencilerine yönelik düzenlenen “Hayvan Sevgisi ve Hayvanların Korunması” konulu resim yarışmasının ödül töreni ve sergi açılışı gerçekleştirildi.
2011'in Dünya Veteriner Hekimliği Yılı ve Veteriner Hekimliği Öğretiminin 250. yılı olması nedeniyle ilköğretim öğrencilerine yönelik düzenlenen “Hayvan Sevgisi ve Hayvanların Korunması” konulu resim yarışmasının ödül töreni ve sergi açılışı Kule Site Alışveriş Merkezi'nde gerçekleştirildi. Etkiniliğe, İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüdaverdi Erer, Konya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Ramazan Gürbüz, ilköğretim okullarının müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.
Konya'nın merkez ilçelerindeki ilköğretim 4. 5. ve 6. sınıf öğrencilerinin katıldığı yarışmada 848 resim yarıştı. Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmenlerinden oluşturulan komisyon tarafından değerlendirilen eserlerde hayvan sevgisini en iyi anlatan 3 resmin sahibine ödül olarak diz üstü bilgisayar verildi. Yarışmanın birincisi Hasan Ali Yücel İlköğretim Okulu öğrencisi Dilek Yakın'a ödülünü İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, ikinci Hakim Ömer Onsun İlköğretim Okulu öğrencisi Fatmanur Tinel'e Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüdaverdi Erer, üçüncü Yaşar Doğu İlköğretim Okulu öğrencisi Ali Osman Özbek'e ödülünü Konya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Ramazan Gürbüz verdi.
Yarışma ile çocuklarda hayvan sevgisinin gelişmesini amaç edindiklerini söyleyen Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüdaverdi Erer, “Hayvan beslemek ve onun büyümesini izlemek, insanın sorumluluk duygusunu ve kendine güveni artırarak çevresi ile paylaşımı
geliştirir. Özellikle ebeveynlerin bu konuda çocuklara destek olmaları ve hayvan sevgisini aşılamakta yardımcı olmaları gerekiyor. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri, öğrenciler ile birlikte sergiyi gezerek resimler hakkında bilgi aldı. Bir hafta boyunca açık kalacak olan serginin sanatseverler tarafından ziyaret edilebileceği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.