Milyonluk Tapu Dolandırıcılığı Kamerada

Milyonluk Tapu Dolandırıcılığı Kamerada

Ümraniye'de, başkasına ait milyonluk arsaları sahte evrak düzenleyerek zenginlere satan çete çökertildi. İzmir'de yaşanan bir kadına ait 1 milyon 530 bin lira değerindeki arsayı iş adamına satmaya çalışan biri kadın 3 kişi, tapu dairesinde...

Ümraniye'de, başkasına ait milyonluk arsaları sahte evrak düzenleyerek zenginlere satan çete çökertildi. İzmir'de yaşanan bir kadına ait 1 milyon 530 bin lira değerindeki arsayı iş adamına satmaya çalışan biri kadın 3 kişi, tapu dairesinde suçüstü yakalandı. Tapu dairesindeki dolandırıcılar, güvenlik kamerasına da yakalandı.

Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne tapuda sahte evrakla işlem yapıldığı şeklinde gelen ihbar üzerine geniş çaplı inceleme başlatıldı. Gerekli çalışmalar yapıldıktan sonra Ümraniye Tapu Müdürlüğü'nde pusuya yatan asayiş büro amirliği ekipleri, çetenin üyelerini beklemeye başladı. Bir süre sonra tapuya gelerek işlem yaptıran zanlılar kıskıvrak yakalandı.

İddialara göre; Ümraniye'de faaliyet gösteren bir emlakçıyla temasa geçen çete üyeleri, önce bölgedeki değerli bir arsayı belirledi. Daha sonra arsanın kime ait olduğunu öğrenen şahıslar, sahte kimlik ve belge düzenledi. İzmir'de yaşayan bir kadına ait olduğu öğrenilen arsayı bir iş adamına satmak için harekete geçen dolandırıcılar, planlarını uygulamaya koydu. Sahte kimlik üzerinden bir avukata vekalet de çıkartan dolandırıcılar, tapuda satış yapabilmek için 50 bin lira karşılığında A.T isimli bir kadın ayarladı. Zanlılar, milyonluk vurgun yapmak için hemen tapuya gitti. Burada hiçbir sorunla karşılaşmadan işlem yaptıran ve satışı gerçekleştiren şahıslar, iş adamından 1 milyon 530 bin lirayı almak üzereyken polisler tarafından tapu binasında kıskıvrak yakalandı. Olaya karışan H.A, Z.Y, S.Ö ve yaşlı kadının yerine geçen A.T, kelepçelenerek emniyete götürüldü.

Bu arada, dolandırıcıların hesabına 1 milyon 530 bin TL'yi yatırmak için bankaya giden iş adamına da ulaşan polis, dolandırılmak üzere olduğunu belirterek parayı yatırmasını engelledi. Böylece büyük bir dolandırıcılık olayı son anda önlemiş oldu. Emniyetteki işlemleri tamamlanan H.A, A.T, Z.Y, S.Ö ve Av. C.T adliyeye çıkartıldı. Anadolu Adliyesi’ne çıkartılan A.T, Z.Y ve S.Ö ‘resmi evrakta sahtecilik ve ‘dolandırıcılık suçundan tutuklayarak cezaevine gönderdi.

MİLYONLUK DOLANDIRICILIK BÖYLE OLDU

Öte yandan, Ümraniye Tapu Müdürlüğü'nde sahte evrakla arsa dolandırıcılığı yapan zanlılar, güvenlik kameralarına da yakalandı. Kamera kayıtlarına yansıyan görüntülerde tapuya gelen şahısların rahat hareketleri dikkat çekiyor. Kayıtlarda hiçbir sorunla karşılaşmadan evrak imzalayan şahıslar ve parayla tuttukları kadın bulunuyor. Tapu görevlileri ve dolandırıcıların işlemleri saniye saniye görülüyor. Satışı gerçekleştiren çete üyelerinin tapu müdürlüğünden ayrılmaları ve peşlerinden giden polis ekipleri de kayıtlara yansıyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.