Milyonlarca emekli mağdur edildi

Milyonlarca emekli mağdur edildi

DİSK Emekli-Sen Konya Şube Başkanı Vural Karakişi, çok sayıda emekli ile birlikte yaptığı basın açıklamasında emeklilerin yaşadığı sıkıntıyı dile getirdi

Alaaddin Caddesi Şelale Park yanında yapılan basın açıklamasında konuşan Karakişi, “2002 yılından bu yana iktidarda bulunan AKP’nin uygulamaları milyonlarca emekliyi mağdur etmeye devam ediyor. İktidarın parlamento çoğunluğuna dayanarak çıkardığı birçok yasa ve hükümetin uygulamaları toplumun yaşayan tüm kesimlerini sefalete sürüklemektedir. Başta Başbakan hükümet sözcülerinin emeklileri mağdur etmeyeceğiz söylemlerine rağmen, ne yazık ki, birçok mağduriyet yaşadık” dedi.

Yaklaşık 7 milyon emekliyi ilgilendiren eksik ödemenin giderilmesini de isteyen Karakişi, “AKP kendisinden önceki hükümetin yasa hükmü gereğince çıkardığı kararname ile kendisinin çıkardığı 2007 bütçe kanununda yer alan bir maddeyi uygulamayarak, milyonlarca emekliyi mağdur etmiştir. Ve hükümet bu eksik ödemeleri derhal gidermelidir. 2002 ve 2006 yıllarında SSK ve BAĞ-KUR emeklerinin maaş artışlarının eksik verildiği yönünde yazılı ve görsel basında çıkan haberler milyonlarca emekliyi bir kez daha beklentiye sevk etmiş bulunuyor” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.