Milli Görüş, inanç hareketidir

Milli Görüş, inanç hareketidir

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Arif Ersoy, Selçuklu, Meram ve Karatay ilçesindeki baş müşahitlerle bir araya geldiği toplantıda Milli Görüşün bir inanç hareketi olduğunu vurguladı

Saadet Partisi (SP) Baş Müşahitler Toplantısı önceki akşam SP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Arif Ersoy’un katılımı Mavi Salon’da gerçekleştirildi. Toplantıya SP Genel İdare Kurulu Üyesi Zülfikar Gazi, SP İl Başkanı Mehmet Şen, İl Başkan Yardımcısı Mustafa Özkan, Selçuklu İlçe Başkanı Ali Mücevher, Meram İlçe Başkanı Şuayip Koçak ve Karatay İlçe Başkanı Ali Genç’in yanı sıra parti yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.
‘MİLLİ GÖRÜŞ BU MİLLETİN TA KENDİSİDİR’
Programda SP baş müşahitlerine hitap eden SP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Arif Ersoy, Milli Görüş’ün sıradan bir hareket olmadığını belirterek, “Bazıları şan şöhret için, bazıları mevki makam için siyaset yapar. Biz insanlığa hizmet etmek için siyaset yapıyoruz. O yüzden davamız yücedir. Bu bir inanç hareketidir. Onun için siz baş müşahitleri tebrik ediyorum” dedi.
Tarihte Sultan Alparslan’ın, Fatih’in, Kanuni Sultan Süleyman’ın bu topraklarda yaptığı hizmetin devamını Milli Görüş’ün sağladığını ve sağlamaya devam etmek istediğini söyleyen Prof. Dr. Arif Ersoy, “Milli Görüş, bu milletin ta kendisidir. Zalimlerin zulüm planları da elbet en kısa sürede alt üst olacaktır. Tarihimizden aldığımız meşaleyi hedefe ulaştırmak için var gücümüzle çalışmaktayız. Halk, milli ve manevi değerlerinden uzaklaştırılmaya çalışılsa da Milli Görüş’le aydınlık günler gelecektir” diye konuştu. Bankaların satıldığını, fabrikaların el değiştirdiğini, milli değerlerin bir bir elden çıktığını ifade eden Prof. Dr. Ersoy, “Tüm bu olumsuzluklara rağmen biz ümidimizi kaybetmedik. Çarenin ve çözümün Milli Görüş’te olduğuna inandık. Türkiye’nin yeniden büyük bir Türkiye olması için çalışıyoruz, gayret gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.
MISIR’DAKİ AYAKLANMA MİLLİ GÖRÜŞ’ÜN ESERİ
1969 yılında Konya’da yakılan Milli Görüş meşalesini zalimlerin defalarca söndürmek istediklerini fakat, emellerine ulaşamadıklarını dile getiren SP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Arif Ersoy, “Bugün baş müşahitlerimiz Konya halkını temsilen burada bulunmaktadır. Burada bulunarak zulme karşı, haksızlığa karşı dik bir duruş sergilemek için söz verdiniz. Bizim demokrasimiz hileli değildir. Bizim bu çalışmalarımız neticesinde dünya üzerindeki mazlumlar artık ayağa kalkmaya başladılar. Mazlumlar ayaklanmadan, zalimler diz çökmez demişti Eski Genel Başkanlarımızdan Recai Kutan. İşte Mısır’da Tunus’ta başlayan ayaklanma da bunu gösteriyor. Milli Görüş’ün misyonu burada kendisini belli ediyor. Halk ayaklandı, zalimlerin iktidarı sallanmaya başladı. Bu ayaklanma sadece Mısır ve Tunus’ta kalmayacak, tüm Kuzey Afrika’yı saracaktır. Bu sayede mazlum toplumlar, zalim yöneticilerinden kurtulacaktır. Bu hareket, Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın 1969 yılında başlattığı harekettir” diye konuştu. Prof. Dr. Arif Ersoy konuşmasının sonunda Milli Görüş’ün 12 Haziran’da mecliste temsil edileceğini kaydederek, “Bundan sonra kurulmasına engel olunan D-8, daha sonra tüm İslam ülkelerinin katıldığı D-60, daha sonra da tüm mazlum ülkelerin katıldığı D-160 kurulacak ve dünya barışı sağlanacaktır” ifadelerini kullandı.
‘SIĞLAŞAN SİYASETİN HEYECAN TAŞIYAN YÜZÜYÜZ’
SP Konya İl Başkanı Mehmet Şen de halkın üzerine üç cemre düşeceğini belirterek, “İlk cemre Nevşehir’de yaptığımız toplantı ile düşmüştü. İkinci cemre bugün Konya’da sizlerin katıldığı bu programla düştü. Üçüncü cemre ise 12 Haziran’dan sonra Milli Görüş’ün mecliste temsil edilmesi ile düşecektir” diye konuştu. Siyasetin adeta sığlaştığı bir dönemde heyecan taşıyan tek partinin Saadet Partisi olduğunu söyleyen Mehmet Şen, “Siyasi çalışmalarda suçlu aramıyoruz. Ama halkımızın menfaatine yanlış gördüklerimizi anlatıyoruz. Amacımız bağcıyı dövmek değil, üzüm yemektir. Bugün birçok şey dış sermayeye bağlı. Sosyal, ekonomik ve ahlaki manada bizi küçültüyorlar. Önümüzde 4 aylık bir süre var. Canla başla çalışacağız. Bizim derdimiz, halkımızın yüzünün gülmesidir” dedi.
SEÇİM MİLLİ GÖRÜŞ İÇİN MİLAT OLACAK
SP Selçuklu İlçe Başkanı Ali Mücevher de Haziran ayında yapılacak olan seçimin Milli Görüş için milat olacağını söyledi. Selçuklu ilçesinin oy potansiyeli hakkında bilgi veren Mücevher, “Selçuklu’nun 502 bin nüfusu, 365 bin seçmeni, bin 47 sandığı vardır. Erbakan Hocamın Eyüp’ten başlattığı seçim çalışmalarının ardından biz de çalışmaya başladık. 67 mahalleyi ziyaret ettik. Belde ve köy ziyaretlerimiz sürüyor. 700’e yakın sandık müşahidimiz şu an hazır durumdadır” diye konuştu. Mücevher, Milli Görüş’ün kökünde ahlak ve maneviyat bulunduğuna vurgu yaptı.
SP Meram İlçe Başkanı Şuayip Koçak da seçimin sandıkta kazanılacağı bilgisi ile sandıklara hakim olmak için çalıştıklarını söyledi. SP Karatay İlçe Başkanı Ali Genç ise 42 yıl önce Prof. Dr. Necmettin Erbakan ile başlayan Milli Görüş hareketinin onurlu bir duruş öğrettiğini ifade ederek, “Erbakan Hoca siyasete ilk başladığında neyi konuşuyorsa, bugün de aynısını konuşuyor. Yani hiç eğilip bükülmedi. Savunmuş olduğu davadan en ufak bir taviz vermedi. Kendisi Milli Görüş’ün iktidarıyla yeniden büyük Türkiye’nin kurulacağını her fırsatta dile getiriyor. Biz de bu yolda var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.
RASİM ATALAY

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.