Milli Görüş haklı çıktı

Milli Görüş haklı çıktı

AGD Genel Başkanı Salih Turhan, “Suriye ile ilgili 6 yıl önce söylediklerimiz bugün yeni yeni kabul edildi. Bizim amacımız genele bakıp İslam birliğini sağlayarak, zalimliğe engel olmaktı” dedi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD), 42. Konya, Karaman ve Aksaray Aralık Ayı Bölge Divan Toplantısı gerçekleştirildi. Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu'nda düzenlenen divan toplantısını AGD Genel Başkanı Salih Turhan'ın yanı sıra, AGD Genel Merkez Teşkilat Başkanı Ersan Bilgin   AGD Genel Merkez Halkla İlişkiler Komisyon Başkanı M. Ali Korkmaz, AGD  Üniversite Komisyon Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, Konya, Aksaray ve Karaman Bölge Temsilcisi Rauf Büyüktermiyeci, AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, AGD Aksaray Şube Başkanı Sait Çelebi, AGD Karaman Şube Başkanı Şahabettin Gezen, Bahri Kırışık ve çok sayıda dernek üyesi katıldı.

SADECE İSLAM DÜŞMANLIĞI YAPMIYORLAR

Türkiye'nin özellikle son iki yıl içerisinde büyük bir terör saldırısı içinde olduğunu belirten AGD Genel Başkanı Salih Turhan, ülkenin yer altı ve yer üstü zenginliğinin birilerini rahatsız ettiğini söyledi. Siyonist güçlerin tek amacının İslam düşmanlığı olmadığını dile getiren Turhan, “Türkiye, genç bir nüfusa sahip. 80 milyonluk ülke nüfusumuzun 45 milyonu neredeyse 30 yaşının altında. Batının ise yüzde 50-60'ı 30 yaşının üstünde. Önemli bir jeopolitik konum üzerinde yaşıyoruz. Geçmişte olduğu gibi bugün de şiddetli saldırılar sürdürülüyor. Tatlı su kaynaklarımız, tarım alanlarımız, ticaret noktası üzerinde bulunmamız ve doğalgaz rezervlerinin büyük çoğunluğunun bu coğrafya içinde yer alması onların kaldıramayacağı kadar büyük bir zenginliktir” dedi.

NE OLDUKLARINI DÜN DE BİLİYORDUK

Medya tarafından bir algı oluşturulduğunu ve bu algı ile Müslümanların birbirine karşı kötü göstertildiğini kaydeden Turhan, “Biz millet ile medya ile olaylara aynı pencereden bakmadık. Biz, gösterilmek istenenin ardını da araştırdık” şeklinde konuştu. “Halep yanıyor dediler, Suriye parçalanıyor. Biz Suriye rejiminin yaptıklarını 6 yıl öncede biliyorduk bugün de” diyen Turhan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “6 yıl önce söylediklerimiz bugün yeni yeni kabul edildi. Bizim amacımız genele bakıp İslam birliğini sağlayarak, zalimliğe engel olmaktı. Olayın bir kısmına bakmak ne kadar doğru olabilir? Anlık kararlar almanın milyonlarca insanı heder etmenin neresi doğru? ABD ile İsrail ile ilgili tek kelime edilmedi.  Google'nin savaş haritasına bakın. Suriye'de hangi bölge, hangi rejimin kontrolüne geçmişse renk ile belirtilmiş. Ülkeyi kendi toprağı konumuna getirdiği halde, bir tek İsrail'in adı hiç konuşulmamış ve haritada rengi belirtilmemiş.”

HER BAHAR BİR ÇİÇEKLE BAŞLAR

Toplantıda konuşan AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak da şunları kaydetti: “İslam coğrafyasında ve ülkemizde içimizi yakan sıkıntılar yaşanıyor. Müslüman bir milletin torunlarına zulüm ediliyor. 1969 yılında 'Bir çiçekle bahar mı gelir' diyenlere biz de 'Her bahar bir çiçekle başlar' dedik. Müslüman ülkelerinde eğitim sisteminden hukuk sistemine kadar birçok operasyon yapıldı. Ama biz Milli Görüşçüler olarak 1975 yılından beri nesil çalışmamızı sürdürüyoruz.”

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum