Milli Gazete'den "Gömlek Çıkarma" manşeti

Milli Gazete'den "Gömlek Çıkarma" manşeti

Milli Gazete, Haşim Kılıç'ın "Gücün karşısında gömlek değiştiren karakterin sahibi olamayız" sözlerini bakın nasıl manşet yaptı.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın Yüksek Mahkeme'nin 52. Kuruluş Yıldönümü töreninde devlet ricali karşısında "hak ve özgürlükler" vurgusu yaptığı ve yargıya baskıları eleştirdiği konuşması bugün gazetelerin manşetlerinde...

Haşim Kılıç'ın konuşmasıyla ilgili en dikkat çekici manşetlerden birisi Milli Gazete'den geldi.

Gazete, Kılıç'ın sözlerini "Gömlek değiştirme" sözleri üzerinden okuyucularına duyurmuş.

Haşim Kılıç'ın dünkü konuşmasında, Başbakan Erdoğan'ın suratını daha da asmasına neden olan ve medyanın en çok dikkat çektiği bölümlerden birisi, Kılıç'ın "Gücün ve şartların etkisiyle gömlek değiştirmeyiz" sözleri olmuştu.

Kılıç şöyle konuşmuştu:

"Bizler adil olmayı kutsal bir görev kabul eden bir medeniyetin mensupları olarak gücün ve şartların etkisiyle gömlek değiştiren bir karakterin sahibi olamayız"

İşte Milli Gazete, Haşim Kılıç'ın konuşmasını bu sözler üzerinden manşete taşıyarak "Gömlekle Vurdu" başlığını kullandı.

Gazete ayrıca birinci sayfadan Erdoğan'ın, "Milli Görüş elbisesini çıkardık" sözlerinin olduğu Milliyet Gazetesi'nin birinci sayfasını da manşete taşımış.

Bilindiği üzere Milli Görüş geleneğinden gelen Başbakan Erdoğan, Adalet ve Kalkınma Partisini kurduktan sonra "Milli Görüş gömleğini çıkardık" demiş ve bu sözleri nedeniyle Eski Genel Başkanı Necmettin Erbakan tarafından uzunca bir süre eleştiriye tutulmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum