Milli Emlak Konya dahil 39 ilde hazine arazisi satacak! Tam liste

Milli Emlak Konya dahil 39 ilde hazine arazisi satacak! Tam liste

Satılık hazine arazilerini vatandaş takip ediyor. Milli emlak Konya'da 80 arsayı satışa çıkarma kararı aldı.

Mülkiyeti hazineye ait olan arazi, arsa, bağ, bahçe ve kamu lojmanları gibi taşınmazlar için beklenen Milli Emlak arsa satışları Şubat 2023 ilanları yayımlandı. Yayımlanan ilanlar kapsamında farklı illerde yer alan çok sayıda taşınmaz düşük fiyatlarla satışa sunulurken arazi, arsa yatırımı yapmak isteyen kişilere de büyük fırsatlar sunuldu.

Yayımlanan ilanlar kapsamında fiyatı 30 bin liradan başlayan arsa, tarla ve arazi başta olmak üzere çok sayıda taşınmaz satışa sunuldu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından satışa sunulan taşınmazlar için 5 sene emlak vergisi muafiyeti, KDV muafiyeti ve 24 ay taksitle ödeme kolaylığı da sağlanacak. 

adsiz.jpg

HAZİNE ARAZİLERİ M2 FİYATI KAÇ TL?

Mülkiyeti hazineye kayıtlı olan taşınmazları ekonomiye kazandırmak adına alınan karar doğrultusunda hazine arazisi ve arsa satışı yapılacağı ilan edildi. Yapılan satışlara emlak vergisi muafiyeti, KDV'siz satış, 24 ay taksitle satış ve harçsız tapu imkanı ve peşin ödemelerde yüzde 20 indirim gibi pek çok avantaj sunulacak. 

Milli Emlak tarafından satışa sunulan taşınmazlar için fiyatlar için belirli bir metrekare fiyatı uygulanmıyor. Her arsa, arazi, tarla ve bahçe için kendi özelinde yapılan ekspertiz çalışması ile bulunduğu il, ilçe, konumu, hisse durumu gibi özelliklerine göre kendi fiyatı belirleniyor. Örneğin Ordu Mesudiye'de bulunan 478 m2 büyüklüğüne sahip olan arazi 30 bin liraya satılırken, Bitlis Güroymak ilçesinde yer alan 10 bin m2 büyüklüğüne sahip olan arazinin fiyatı ise 191 bin TL olarak duyuruldu. Sinop Boyabat ilçesinde yer alan bin metrekarelik bahçe için ise 81 bin 700 liralık fiyat belirlendi. 

 

KONYA'DA SATIŞA ÇIKARILAN HAZİNE ARAZİLERİ İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ

Milli Emlak Konya'da 80 arsayı satışa çıkardı! Tam liste

Milli Emlak Konya'da 80 arsayı satışa çıkardı! Tam liste

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum