Milli Eğitim okullara ISO belgesi takdim etti

Milli Eğitim okullara ISO belgesi takdim etti

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, ISO 450001: 2018 Belgesi almaya hak kazanan okul ve kurumlara belgelerini takdim etti.

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, ISO 450001: 2018 Belgesi almaya hak kazanan okul ve kurumlara belgelerini takdim etti.

Konuyla ilgili olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Uluslararası Standardizasyon Organizasyonu (ISO) tarafından, Mart 2018 tarihinde ISO 45001- İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi standardı TSE tarafından TS ISO 45001:2018 olarak Nisan 2018 tarihinde Türk Standardı olarak yayınlandı. TS ISO 45001:2018- İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi standardı; Kuruluşlara güvenli ve sağlıklı iş yerleri sağlamasına imkân verilmesi, kuruluşta iş kazalarının ve meslek hastalıklarının önlenmesi yasal ve düzenleyici şartlara uyumun arttırılması, organizasyonel yapının güçlendirilmesi, oluşturulan sistemin sürekli iyileştirilmesini sağlamak amacı ile yüksek seviyeli yapıda hazırlanan ve TS 18001'in yerine gelen uluslararası platformda geçerliliği olan bir standarttır” denildi.

Açıklamada, “TS ISO 45001:2018 standardı kapsamında belgelendirme faaliyeti Bakanlığımız Merkez İşyeri Sağlık Güvenlik Birimi tarafından yapılmaktadır. Bu kapsamda sistem kurulumlarını gerçekleştirerek Millî Eğitim Bakanlığı tarafından denetimleri tamamlanarak belge almaya hak kazanan Meram İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü ve Karatay İzzet Bezirci İlkokulunun belgeleri İl Milli Eğitim Müdürü Murat YİĞİT tarafından kurum yöneticilerine takdim edilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.