Milletvekilleri muhalefete yüklendi

Milletvekilleri muhalefete yüklendi

Adalet ve Kalkınma Partisi Meram ve Selçuklu ilçe teşkilatlarının 25. Danışma Meclisi Toplantıları Alaeddin Keykubat Konferans Salonunda gerçekleştirildi

Danışma meclisi toplantısında konuşan AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, AK Partili olarak herkesin üstüne düşen görevi en iyi şekilde yapması gerektiğini belirterek “Herkesin kendisine düşen vazifeyi en iyi şekilde yapması halinde 12 Haziran seçimlerinde tekrardan başarılı olacağız inşallah” dedi.  Önümüzdeki genel seçimlerde hiçbir milletvekili aday adayına ayrıcalık tanımayacaklarını vurgulayan Başkan Sorgun, “Bu seçimlerde en başından söylediğimiz gibi hiçbir milletvekili aday adayına ne uzak ne de yakın durmayacağız. Hiçbirisinin yanında, arkasında ya da karşısında olmayacağız. Gereken neyse onu yapacağız. Aday adaylık, adaylık ya da milletvekilliği geçicidir. Bizim bulunduğumuz konum geçicidir fakat teşkilat kalıcıdır. Bu hassasiyeti korumamız gerekiyor” diye konuştu.
CANDAN: “BİRİ SÖZDE MİLLİYETÇİ, DİĞERİ TERÖR AVUKATI”
Ardından konuşan AK Parti Konya Milletvekili Muharrem Candan, muhalefet partilerine yüklendi. MHP’ye “sözde milliyetçi”, CHP’ye ise “terör avukatı”  olmakla suçlayan Candan, “İktidarımız döneminde ülkemiz birçok alanda gelişme gösterdi. Muhalefet bizim yolumuzu engellemek için her şeyi yapıyor. Birileri milliyetçi geçinerek halktan oy toplamaya kalkıyor. Daha sonra milliyetçi geçinen aynı kişiler Ankara’da şarabın en kalitesini satıyoruz diye övünüyor. Diğer parti ise Ergenekon’un avukatlığını yapıyor. Yürüyen merdivene ters binerek ülkeyi yönetmek istiyor. Bu parti liderlerine sesleniyorum, bu millet 2002 seçiminde ensenize tokat vurmadı mı? Ama hala ortaya çıkıp asılsız sözlerle oy almak istiyorsunuz. Milletimiz 12 Haziran seçiminde size bir de tekme vuracak” dedi.
Muhalefetin tutarlılığı olmayan sözler sarf ettiğini dile getiren Hasan Angı da iktidarlığı döneminde AK Parti’nin çok ciddi çalışmalarının olduğunu belirterek, daha yapıcı bir muhalefete ekmek ve su gibi ihtiyaç olduğunu ifade etti.
Ayşe Türkmenoğlu da, Ergenekon tutuklamaları kapsamında gözaltına alınan gazetecilere vurgu yaptı. Demokrasi mücadelesinin tam manasıyla verildiğini belirten Türkmenoğlu, iktidarın yargıya müdahalesinin söz konusu olamayacağını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.