Milletvekili Haberal, Partisinin Bayramlaşma Törenine Katıldı

Milletvekili Haberal, Partisinin Bayramlaşma Törenine Katıldı

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, Ereğli'de partisinin bayramlaşma törenine katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, Ereğli'de partisinin bayramlaşma törenine katıldı. Programdan sonra Gazi Alemdar müze gemisini gezen Haberal, Sarıkamış Deniz Şehitleri anıtını da ziyaret ederek bilgi aldı.

Ergenekon davası kapsamında 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılarak tahliye edilen ve 2 Ekim'de TBMM'de yemin eden Mehmet Haberal, Kurban Bayramı'nın ikinci gününde Ereğli Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Beraberinde, Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk ve partililerle birlikte program alanına gelen Milletvekili Haberal, "Bizim görevimiz önce ülkemize sahip çıkmak, sonra onu yüceltmektir." dedi.

Haberal, partililere hitaben yaptığı konuşmasında, "Kim ülkemizin geleceğine bir çivi çakarsa, ben onu her zaman takdir ve şükranla karşılarım. İnsanlarımızın değerini, onlar iş yaptıkları dönemde bilelim ki daha fazla iş yapabilsinler. Maalesef bizler zaman zaman yaşadıklarımız. Bu insanların kıymetini biz aramızdan ayrıldıktan sonra biliyoruz. Bunun bir anlamı yoktur. Neden? Çünkü o insanlarımız aramızdan ayrıldıktan sonra onlar bizim değerlerini hissettiğimizi görmeyecekler. Onlar yaşarken değerlerini gösterirsek, onlar da yaptıklarının değerlerinin bilindiğini ve biraz daha fazla çalışmak için gayret gösterecekler. Yokluklardan buralara geldik. Atatürk'ün söylediği gibi medeniyeti yakaladık. Ama yetmez. Ne dedi Atatürk, onu da aşacaksınız. Her zaman söyledim. Bilimde sanatta medeniyet düzeyini yakaladık. Örnek de oluyoruz. Ama bazı konularda maalesef istediğimiz düzeyde değiliz. Bir ülkede adalet zedelenirse özgürlükler zedelenirse orada mutluluk arayamazsınız." diye konuştu.

Programın ardından halkla ve esnaflarla bayramlaşan Haberal, kendisiyle konuşmak isteyen vatandaşlarla da sohbet etti. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ile birlikte sahil bandını gezen Haberal, daha sonra Gazi Alemdar Müze Gemisi'ni gezdi, burada yetkililerden bilgi aldı. Alemdar Müze Gemisi hatıra defterini imzalayan Haberal, deftere, "Bu şanlı tarihin yaşanmasında emeği olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyoruz." şeklinde yazdı.

Alemdar Müze Gemisi'nden ayrılan Haberal ve beraberindekiler, daha sonra Sarıkamış’ta donarak şehit olan 90 bin askere kışlık giysi, erzak ve mühimmat götürürken 7 Kasım 1914’te Zonguldak’ın Ereğli ilçesi açıklarında Kandilli mevkiinde Rus donanması tarafından batırılan Bezm-i Alem, Bahr-i Ahmer ve Mithat Paşa gemilerinde şehit düşen askerler için yaptırılan anıtı ziyaret etti. Anıtı ziyaret eden Haberal, daha sonra beraberindekilerle vedalaşarak Alaplı'ya hareket etti.



CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.