Milletten özür dile

Milletten özür dile

Öğretmen Evini imamsız camiye benzeten Eğitim-İş Genel Başkanına sert tepki: Eğitimciliği bırak, her gün akşama kadar demleneceğin bir meslek bul, milletten özür dile

EĞİTİMCİLİĞİ BIRAK, DEMLENECEK MESLEK BUL
Geçtiğimiz hafta geldiği Konya’da düzenlediği basın toplantısında, Öğretmen Evi’ni ‘imamsız camiye’ benzeten Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli’ye yönelik tepkiler büyüyor. Öğretmen Evi’nde içki içemediği için rahatsız olduğunu belirten Adıbelli’ye, “Eğitimciliği bırak, her gün akşama kadar demleneceğin bir meslek bul, milletten özür dile” çağrısı yapıldı.
ÖĞRETMENLİĞİN KUTSALLIĞINA ÇİRKİN LEKE
Konuyla ilgili ortak basın açıklaması yapan Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV), Konya İmam Hatip Liseleri Okul Aile Birlikleri Platformu ve Ensar Vakfı, eğitimden nasibini almamış bir eğitimcinin eşiyle, çocuğuyla öğretmen evinde şarap, rakı, bira içememenin huzursuzluğu ile kutsal bir meslek olan öğretmenliğin kutsallığına çirkin bir leke kondurduğunu ifade etti.
AKLI FİKRİ ŞARAP OLANLAR ÇOCUKLARI NASIL YETİŞTİRECEK?
Öğretmenliğin gerçekten en kutsal mesleklerden biri olduğuna işaret edilen açıklamada, Atatürk’ün “Öğretmenler! yeni nesil sizlerin eseri olacaktır” derken her halde şarapçı bir öğretmeni tasvir edip övmediğine vurgu yapıldı. Açıklamada, “Aklı fikri şarap olan bu insanlar çocukları nasıl yetiştirecek? Bir veli çocuğunu böyle şarapçı insanlara tedirginlik duymadan nasıl teslim edecek?” diye de soruldu.

Siz nasıl eğitimcisiniz?

Konya Öğretmen Evi’ni ‘imamsız camiye’ benzeten Eğitim-İş Genel Başkanına sert tepki: Eğitimciliği bırak, her gün akşama kadar demleneceğin bir meslek bul, milletten özür dile
Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli’nin geçtiğimiz hafta Konya’da düzenlediği basın toplantısında Öğretmen Evi’ni ‘imamsız bir camiye’ benzetmesi ve içki içemediği için rahatsız olduğu yönünde açıklama yapmasına büyük tepki geldi. Yüksel Adıbelli’nin yaptığı açıklamanın eğitimci kimliğinden uzak olduğuna vurgu yapılarak, kamuoyundan özür dilemesi istendi. Açıklamanın ardından kamuoyundan gelen tepkiler sonrası sendikanın Konya şube başkanının ‘yanlış anlaşıldı’ yönündeki değerlendirmeleri de gerçekçi bulunmayarak sert şekilde eleştirildi.
EĞİTİMCİLİĞİ BIRAKIP HER GÜN DEMLENECEĞİ MESLEK BULSUN
Konuyla ilgili olarak tepkilerini dile getirmek amacıyla Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV), Konya İmam Hatip Liseleri Okul Aile Birlikleri Platformu ve Ensar Vakfı tarafından ortak basın açıklaması yapıldı. Konya Gazeteciler Cemiyeti’nde gerçekleştirilen toplantıda, Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli’nin eğitimciliği bırakıp her gün akşama kadar demleneceği bir meslek bulması ve milletten özür dilemesi istendi.
TİMAV Genel Başkanı Ahmet Ağırbaşlı, ülkemizde yıllardır yanlış işler yapan çete grupları mafya örgütleri gibi karanlık işler peşinde koşanların bir bir ortaya çıkarılıp temizlik hareketleri yapılırken bunlardan rahatsızlık duyanların seslerini yükselttiğine işaret etti.
“Bir insan neden sesini yükseltir?” diye de soran Ahmet Ağırbaşlı, şöyle devam etti: “Ya ayağına basılmıştır, ya nasırına basılmıştır, ya da menfaatini sağlayan can damarları kesilmiştir.”
Yüksel Adıbelli’nin Konya’da yaptığı basın toplantısını kast ederek ‘çağdışı bir ideolojinin arka bahçesi gibi görüntü veren bir sendika başkanı Konya’nın şahsında tüm ülkemizi karalama kampanyasını şehrimizde başlattı’ ifadelerini kullanan Ahmet Ağırbaşlı, bu kişinin söylemleriyle, bırakın eğitimciliği, öğretimciliği bile olmayan bir izlenimle basın mensuplarının karşısına çıkıp bir takım odaklara mesaj verip kendine ikbal hazırlama zavallılığını sergilemeye çalıştığının altını çizdi.
AKLI FİKRİ ŞARAP OLAN BU İNSANLAR ÇOCUKLARI NASIL YETİŞTİRECEK?
Eğitimden nasibini almamış bir eğitimcinin eşi ve çocuğuyla öğretmen evinde şarap, rakı, bira içememenin huzursuzluğu ile kutsal bir meslek olan öğretmenliğin kutsallığına çirkin bir leke kondurduğunu ifade eden TİMAV Başkanı Ağırbaşlı, oysa öğretmenliğin gerçekten en kutsal mesleklerden biri olduğunu söyledi. Atatürk’ün “Öğretmenler! yeni nesil sizlerin eseri olacaktır” derken her halde şarapçı bir öğretmeni tasvir edip övmediğine vurgu yapan Ağırbaşlı, “Böyle alkolizmi öne çıkararak bazı odakların borazanlığına soyunan sendikacı gibi aynı zihniyette olan sözde öğretmenlere çocuklarımızı nasıl teslim edeceğiz? Çocuklarımız bunlardan ne öğrenecek, nasıl bir nesil olacak? Bu ve bu zihniyetteki insanlar bu kafa ile nasıl öğretmenlik yapacaklar? Aklı fikri şarap olan bu insanlar çocukları nasıl yetiştirecek? Bir veli çocuğunu böyle şarapçı insanlara tedirginlik duymadan nasıl teslim edecek?” diye sordu. Alkol tutkunu bu tip insanların bir an önce öğretmenlik mesleğini bırakarak kendilerine huzurla strese girmeden yapabilecekleri uygun işlerde çalışmalarını tavsiye eden Ağırbaşlı, “Böylece ne öğrencileri sapıttırsınlar ne de kendileri şarapsızlıktan strese girmesinler” dedi.
Bir yerin sözcülüğünü yapan bu kişiyi sözünü geri almaya ve milletten özür dilemeye davet ettiklerini aktaran Ağırbaşlı, aksi takdirde tarihte meşhur olmak için zemzem kuyusunu kirleten şahısla birlikte anılmaya devam edeceklerini bilmeleri gerektiğini hatırlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.