Millet iradesine sahip çıkıldı

Millet iradesine sahip çıkıldı

Konya'da faaliyet gösteren 17 genç Sivil Toplum Kuruluşu (STK), darbe girişimine karşı ortak bir bildiri yayınladı, birliktelik mesajı verdi. Yatsı namazından sonra Şerafettin Cami önünde yapılan açıklamaya çok sayıda vatandaş da katıldı

Genç STK'lar adına düzenlenen bildirinin basın sözcülüğünü Genç Müsiad Konya Şube Başkanı Emre Babayiğit yaptı. Babayiğit, milli iradeye kastedilen 15 Temmuz gecesinin tarihe, eski darbe girişimleri gibi kara bir leke olarak geçtiğini söyledi. Bütün halkın birlik olduğunu belirten, Babayiğit, “Bütün halkımızla hep bir ve diri olduk. İktidar muhalefet bütün siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ve halkımız demokrasinin yanında durarak, millet iradesine sahip çıkmışlardır. Millet egemenliğinin karartılmaya çalışılması teşebbüsünün bu çağda hiçbir başarıya ulaşamayacağını bir kez daha görmüş olduk. Gün demokrasi ve milli iradeye sahip çıkma günüdür diyerek bu şehrin 17 genç sivil toplum kuruluşları olarak darbe girişimlerinin ilk dakikalarından beri tüm teşkilatlarımızla meydanları doldurduk ve tek vücut olarak anti demokratik haller içerisinde olan hainlere fırsat vermeyeceğimizi göstermiş olduk” dedi.

“Bu tür girişimlerin bir daha yaşanmaması için tedbir ve teyakkuz halinde olduğumuzun bilinmesini isteriz” diyen Babayiğit, şunları kaydetti: “En büyük hayali şehadet olan bu şehrin gençliği şimdi olduğu gibi bundan sonrada vatanına, namusuna ve iradesine sahip çıkacaktır. Bu ülkenin bu günü ve geleceği olan biz gençler milletin iradesine sahip çıkmanın sadece vatanımızda değil, İslam ümmetinde bir dirilişe vesile olacağını ve inşallah çok yakında ümmet birliğinin oluşacağına inanmaktayız. Yaşanan bu elem verici olaylarda şehit düşen başta güvenlik güçlerimiz olmak üzere sivil vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyor, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Allah'ın yardımıyla bugün nasıl muzaffer olduysak, inşallah en kısa sürede birlik içinde yaralarımızı saracak ve daha güçlü olarak yolumuza devam edeceğiz.” Konuşmanın ardından genç sivil toplum kuruluşu üyeleri, sloganlar atarak, dağıldı.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.