Millet darbecileri asla affetmeyecek

Millet darbecileri asla affetmeyecek

Konya Adliyesi’nde Konya Hukuk Dernekleri Platformu adına Hukuki Araştırmalar Derneği Konya Şubesi (HUDER) öncülüğünde, darbeye kaşı basın açıklaması yapıldı. Hukukçular darbe girişimini lanetledi.

Türk Hukuk Enstitüsü Konya Şubesi, Anadolu Hukukun Üstünlüğü Derneği, Adalet ve Medeniyet Derneği Konya Şubesi, Heryerde Adalet Platformu Derneği, Hukuki Uyuşmazlıklarda Arabuluculuk Derneği, Dünya Düşünce Kuruluşu, İdealist Hukukçular Derneği, Genç Avukatlar Derneği, Selçuk Üniversitesi Mezunları Derneği ve Karatay Üniversitesi Mezunları Derneği mensubu hukukçuların da katıldığı basın açıklamasında, “15 Temmuz akşamı ortaya konulan darbe teşebbüsünü lanetliyoruz” denildi.

MECLİSİ BİLE BOMBALADILAR

Tüm hukukçular adına HUDER tarafından yapılan açıklamada, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yönetimini milletimizin iradesi dışında belirleyecek beşeri bir hiçbir gücü tanımıyoruz. Dini cemaat kisvesi altında yıllarca kendilerini perdeleyip, adliyelere, Türk Silahlı Kuvvetlerine, Emniyet Teşkilatına, Üniversitelere ve Bürokrasiye, yuvalanan, Fetulahçı Terör Örgütü takiyyeci munis maskesi altındaki gerçek yüzünü bu darbe girişiminde tüm çirkinliği ile bir kez daha göstermiştir. Darbeciler; ülke idaresini gasp etmeye tevessül etmişlerdir, kendilerine karşı meşru direnme haklarını kullanan kahraman halka karşı Milletimizin vergileri ile alınan tankları silahları kullanmışlardır, ölümlere ve yaralanmalara neden olmuşlardır, İstiklal Harbinde düşmanın bile tevessül etmediği bir şekilde Türk Milletinin İradesinin tecelligahı Türkiye Büyük Millet Meclisini bombalamışlardır, kamu mallarını tahrip etmişlerdir. Tüm bu cürümler milletimiz tarafından asla affedilmeyecektir” sözleri kullanıldı.

CEMAATÇİLER UZAKLAŞTIRILSIN

Bildiride, “Darbe girişiminin artçılar oluşturmayacak şekilde sonlandırılması ve bu kalkışmayı planlayanların, uygulayanların, darbeye destek verenlerin biran evvel yargı önüne çıkartılmaları için başlatılan soruşturma sürecini biz Konya’da ki hukuk dernekleri olarak destekliyor ve takip ediyoruz. Aynı şekilde Milletimizin her bir ferdini müşteki olarak yargılamaların takipçisi olmaya darbecilerle ile ilgili bildiklerini Devletimizle paylaşmaya davet ediyoruz. Örgüt lideri Fetullah Gülen’in talimatlarını ilahi birer emir kabul eden, bunları uyguladığı zaman sevap kazanıp cennete gireceğini sanan, aklı ve vicdanı ipotek altındaki Fetullahçı Terör Örgütü üyelerinin kamu adına talepte bulunmaları, Türk Milleti adına karar vermeleri ve adil olmaları asla mümkün değildir. Fetullahçı Terör Örgütüne mensubiyetleri bilinen hakim ve Cumhuriyet Savcılarının görevlerinden uzaklaştırılmalarına dair HSYK kararı son derece isabetlidir” ifadeleri kullanıldı.

BARO BAŞKANININ İSMİ GEÇİYOR

Açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı: “Fetullahçı Terör Örgütü üyelerinin adliyelerden temizlenmesi ile ilgili gösterilen hassasiyet gibi üniversitelerden, bürokrasiden, Türk Silahlı Kuvvetlerinden ve meslek kuruluşlarından da temizlenmeleri gerekmektedir. Bu vesile ile belirtmeliyiz ki; Konya Barosu vatanına milletine ve hukukun üstünlüğüne bağlı hukukçulardan oluşmaktadır. Maksada ulaşmak için her yolu mubah görenlerin maskesi Konya Barosu'nda da düşmüştür. Bu vesile ile Konya Barosu başkanının isminin bu yapı ile birlikte anılıyor olmasından meslek kuruluşumuz adına duyduğumuz rahatsızlığının bilinmesini isteriz. Bu alçak kalkışma; Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Teşkilatı içindeki darbe karşıtı vatan evlatlarının mücadeleleri, Türk Milletinin feraseti ve cesareti yanı sıra iktidarı ile muhalefeti ile darbecilere prim verilmemesi sayesinde akim kalmıştır. Süreç içinde millet iradesinden yana tavır koyan herkese şükranlarımızı sunuyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.