Midyat’ta İlk Kez Kapalı Böbrek Taşı Ameliyatı Yapıldı

Midyat’ta İlk Kez Kapalı Böbrek Taşı Ameliyatı Yapıldı

Midyat Devlet Hastanesi’nde ilk kez kapalı böbrek taşı ameliyatı yapıldı. Hasta, bir gün sonra taburcu edildi. Ameliyatı yapan Üroloji Uzmanı Dr. Ömer Koraş, "Bu hastanede ilk kez yapılan bir ameliyat, bütün taşları temizlendi. Bu ameliyat,...

Midyat Devlet Hastanesi’nde ilk kez kapalı böbrek taşı ameliyatı yapıldı. Hasta, bir gün sonra taburcu edildi. Ameliyatı yapan Üroloji Uzmanı Dr. Ömer Koraş, "Bu hastanede ilk kez yapılan bir ameliyat, bütün taşları temizlendi. Bu ameliyat, büyük şehirlerde ve büyük basamak hastanelerde yapılıyor, fakat hasta yoğunluğundan dolayı veya bazı nedenlerden dolayı geç randevu veriliyor." dedi.

Kısıtlı imkânlarla her gün farklı başarılara imza atan Midyat Devlet Hastanesi doktorları bu kez kapalı böbrek taşı ameliyatı ile bir başarıyı daha gerçekleştirdi. Hastaneye böbrek taşı şikâyetiyle başvuran 61 yaşındaki Ahmet Akan, Üroloji Uzmanı Dr. Ömer Koraş'ın gerçekleştirdiği ameliyat ile yeniden sağlığına kavuştu.

Dr. Koraş, operasyon hakkında yaptığı açıklamada, “Hastanemize hasta, ağrı şikâyetiyle geldi, fakat bu ağrının sebebi böbrek taşı mı diye tetkikler yapıldı. Burası bir ilçe hastanesi olmasına rağmen tomografi o gün çekildi ve o gün yorumlandı, hastanın tanısı kondu. Bu büyük bir şehirde iki, üç haftaya randevu veriliyor yorumlanmasına 10 gün süre alıyor, yaklaşık bir ay sonra sonucunu alabiliyor. Bu bir aylık sürede eğer böbrek taşı böbreğini tıkadıysa böbreğini kaybetme riski bulunuyor.” dedi.

Hastanelerinde ilk kez bu ameliyatın yapıldığını hatırlatan Koraş, “Böyle bir ilçe hastanesinde tetkikler yapıldı, hasta yaşlı olduğundan kardiyoloji ve dâhiliyeye gösterildi, hemen ameliyata gün veridi, ameliyatı da Total Tubeless Perkütan Nefrolitotomi olarak yapıldı. Bu hastanede ilk kez yapılan bir ameliyat, bütün taşları temizlendi. Bu ameliyat, büyük şehirlerde ve büyük basamak hastanelerde yapılıyor fakat hasta yoğunluğundan dolayı veya bazı nedenlerden dolayı geç randevu veriliyor. Bu hastanın şansı küçük bir hastanede, bazı imkânsızlıklar bire bir ilişkilerle çözülerek, yeni aletler alınarak ameliyat hazırlıkları hızlı bir şekilde yapıldı. Bütün anestezi, hemşireler, yardımcı personelin yardımıyla ameliyat gayet başarılı oldu. Yarın akşam üstü de hastamızı taburcu etmeyi düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Yapılan ameliyatta vücudundan 30 adet böbrek taşı çıkan ve sağlığı iyiye giden Ahmet Akan ise “Doktorumun ve hastanedeki görevlilerin ilgisi beni çok memnun etti. Şu an kendimi iyi hissediyorum. Hepsine teşekkür ederim.” diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.