Midyat’ta Aşiretler Arası Husumet Barışla Son Buldu

Midyat’ta Aşiretler Arası Husumet Barışla Son Buldu

Mardin’in Midyat ilçesinde geçtiğimiz ay gençler arasında çıkan kavganın yolaçtığı husumet, tarafları barıştırmak için kanaat önderleri ve siyasilerin devreye giremesi ile barışla son buldu.Geçtiğimiz ay Mala Hamo aşiretine mensup...

Mardin’in Midyat ilçesinde geçtiğimiz ay gençler arasında çıkan kavganın yolaçtığı husumet, tarafları barıştırmak için kanaat önderleri ve siyasilerin devreye giremesi ile barışla son buldu.

Geçtiğimiz ay Mala Hamo aşiretine mensup bir kişi ile Midyat’ta farklı ailelere mensup bireyler arasında çıkan tartışma kavgaya dönüşmüş, silahla 2 kişi yaralanmıştı. Ardından başlayan husumet; Şırnak, Diyarbakır, Batman ve Midyat’ta bulunan kanat önderlerinin devreye girmesiyle sulh yapıldı.

22. Dönem Mardin Milletvekili Veysi Şahin’in de araya girmesiyle taraflar bugün Midyat’ta bir araya geldi. Şahin Konağı’nda düzenlenen barış yemeğine Mardin Vali Yardımcısı Ali İkram Tuna, İl Müftüsü Dursun Coşkun, Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, 22. Dönem Mardin Milletvekili Veysi Şahin, Diyarbakır Milletvekili Ali İhsan Merdanoğlu, Midyatlı kanaat önderi Süleyman Arslan, Şırnak, Batman, Diyarbakır ve Midyatlı aşiret liderleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Barış yemeğinde konuşan 22. Dönem Mardin Milletvekili Veysi Şahin, “Hepinizin de bildiği gibi Midyat ilçesinde müessif bir olay oldu. Allah’a çok şükür ki bu olayda bir can kaybı olmadı. Çok değerli dostlarla görüşecek, istişare ederek ve bugün burada bu barışı sağlamaya karar verdik. Hepinizin huzurunda kendilerine teşekkür ediyoruz. Bu barışın sağlanmasında emeği geçen herkese, Midyat dışından gelen ve Midyat içinde bulunan bütün arkadaşlarımıza, şahsım ve ailem adına tekrar sevgiler, saygılar sunuyor ve bu barışın kalıcı olmasını diliyorum.” dedi.

Mardin Vali Yardımcısı Ali İhsan Merdanoğlu ise “Midyat’ta güzel şeyleri görmek, güzel faaliyetleri tespit etmek için geldik. Bu da bölgede ilk yılımı tamamladığım, ilk katıldığım sulh yemeği oldu. Keşke her sorunumuzu da bu şekilde çözebilsek. İnşallah bu güzel adet bu topraklarda hiç eksik olmaz, bütün sorunlarımızı daha büyük sorunlar yaratmadan, yeni kurbanlar, yeni mağdurlar yaratmadan bu sorunlarımızı konuşarak, barışarak, ortak noktada uzlaşarak çözeriz ve buradan da inşallah bütün ülkemize yayılır bu kültür. Tekrar katılan herkese bu güzel adeti yaşayan, yaşatan çok teşekkür ediyorum. İnşallah kalıcı bir çözüm olur.” ifadelerini kullandı.

İl Müftüsü Dursun Coşkun’un yaptığı konuşmanın ardından taraflar bir araya geldi. Program, verilen yemeğin ardından sona erdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.