Mhp'li Vural: Korsan Bir Görüşme

Mhp'li Vural: Korsan Bir Görüşme

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda mutabık kalınan 60 madde ile ilgili AK Parti ve CHP kurmayları arasında bugün gerçekleşen görüşmeyi ‘korsan görüşme’ olarak nitelendirdi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda mutabık kalınan 60 madde ile ilgili AK Parti ve CHP kurmayları arasında bugün gerçekleşen görüşmeyi ‘korsan görüşme’ olarak nitelendirdi. Vural, "Parti liderlerinin yazılı taahütleri ile oluşmuş bir komisyonu, yandan çark etmek sureti ile akamede çıkartmak siyasi ahlaka ve güvenilirliği önemli darbelerden biri olacaktır." dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın grup toplantısında dile getirdiği, "Kandil sizin olsun, Öcalan bizimdir" şeklideki sözleri hatırlatan Vural, AK Parti ve BDP’nin PKK’nın siyasi kanadı olmak için yarıştıklarını ileri sürdü. "AKP ile BDP’nin Öcalan’ın ve PKK’nın siyasi kanadı olma rekabetini göstermesi bakımından önemli. Birbirine girmişler. Öcalan benim, İmralı senin olsun, olmaz Kandil de benim. Al gülüm, ver gülüm. Bugün AKP İmralı ve Öcalan üzerinden siyaset yaparken, BDP’de gülüyor aman ha İmralı senin Öcalan benim olsun. İkisi de ikinizin olsun." diye konuştu.

Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda mutabakata varılan 60 madde ile ilgili AK Parti ve CHP kurmayları arasındaki görüşmenin sorulması üzerine Vural, şunları dile getirdi: "Anayasa Uzlaşma Komisyonu, dört parti liderinin onayı ile kuruldu. Mutabakat ile anayasa çıkartmak için taahhütleri vardı. Parti liderlerinin yazılı taahhütleri ile oluşmuş bir komisyonu yandan çark etmek sureti ile akamede çıkartmak siyasi ahlaka ve güvenilirliği önemli darbelerden biri olacaktır. Kim inanır bundan sonra… Uzlaşma Komisyonu dışında yan yollar arayarak, yeni şirketlikler kurarak anayasayı değiştirmek bu uzlaşma komisyonuna, kuruluş maksadına uygun mu? Bu maddeler ile ilgili mutabakat oluşturacaksa bu Uzlaşma Komisyonu’nun işidir. Siz ne karışıyorsunuz? Bu yönü ile CHP yandan çarklı birlikteliklerle anayasa oluşturma konusunda AKP ile birlikte hareket etme iradesini koydu. Biz doğru bulmuyoruz bunu. Hodri meydan. Uzlaşma Komisyonu’ndayız, masadan kalkmayacağız… Anlaşılan o ki, bu iradenin dışnda başka ortaklık arayışı vardır. Bu partiler arasındaki bir uzlaşmayı dinamitlemek amacı taşıyor… Bugün bu görüşme Uzlaşma Komisyonu dışında korsan bir görüşme. Varsa niyetiniz, Uzlaşma Komisyonun’daki insanlar yetkili değil mi, görevli değil mi? Uzlaşma Komisyonu’nda bulunanların da şahsiyetlerini rencide eden bir durumdur. Meclis Başkanı’nı da rencide eden bir durumdur. Meclis Başkanı başkanlığındaki Uzlaşma Komisyonu'nda bu konuda değerlendirme yapmasını tercih ediyoruz."
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.