Mhp’li Vural: 'Bugün Ne Giysem' Hattı Kurulsun

Mhp’li Vural: 'Bugün Ne Giysem' Hattı Kurulsun

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Bugün ne giysem hattı kurulsun. Fotoğrafla Hüseyin Çelik’e gönderilsin.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Bugün ne giysem hattı kurulsun. Fotoğrafla Hüseyin Çelik’e gönderilsin. Çelik, onaylasın." dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştiren Vural, "Başbakan ayıbını örtmek için gürültü çıkarmaktadır. Dünkü konuşmasında Başbakan, Türkiye’den değil sanki başka ülkeden bahsetti. Konuşmasında bu ülkede yaşayanlar uzaydan gelmedi diyordu ama görünen o ki Başbakan Mars’tan gelmiş gibi konuşuyor. Bir taraftan Türk milletinin dilini yok ediyor, diğer taraftan milil şuurdan bahsediyor. Bir yandan vesayet diyor, diğer taraftan PKK’nın taleplerini demokrasinin yerleşmesi olarak nitelendiriyor. Başbakan bütün bu çelişkili açıklamalar yapıyor bir türlü soğanın cücüğüne gelip bizim sorduğumuz sorulara cevap vermiyor." ifadelerini kullandı.

"ÖZEL OKULA NASIL GÖNDERECEK VATANDAŞLAR?"

Dershaneler konusunu da değerlendiren Vural, şöyle konuştu: "Dershaneler meselesi oluşturuduğunuz eşitsiz eğitim sisteminin hem okul bazında hem sınav bazında oluşturduğunuz sistemin sonucu olarak çıkmıştır ki, biz MHP olarak dershaneler konusunda alınan bu kararı sağlıklı şekilde değerlendirmek için yarın bu konuda araştırma önergesi istiyerek gündemde yer almasını sağlayacağız. Dershaneleri özel okula dönüştürmek için çaba sarf edeceklermiş. Özel okula nasıl gönderecek vatandaşlar? Milli eğitim sisteminde, milli toplum yapılarına bağlayacak her konu okul sistemine vatandaşlarımızı entegre edecek konuları AKP eliyle ortadan kaldırılmaktadır. Dilimize saldırı yapılmaktadır, andımıza saldırı yapılmaktadır. Dershaneler konusu da çarpık ve eşitsiz bir eğitim sistemi içinde Milli Eğitime entegrasyonu sağlayabilecek desteklerin verilmesinin kesilmesi de, muhtemelen Doğu Güneydoğu da ciddi eğitim açığı ortaya çıkarabilecektir."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’e de yüklenen Vural, "Hep yarışma programları izliyor. Kılık kıyafet denetimi yapıyor. Hem izliyor hem de böyle bir şey izletilir mi diyor? Ben de diyorum ki, bir hat kurulsun, bugün ne giysem, hattı olsun. Fotoğrafla Hüseyin Çelik’e gönderilsin. Çelik, onaylasın siz de bu konuda adım atarsınız. Ama zihniyet olarak bakıldığı zaman bu konunun siyaseten böylesine gündeme getirilmesi ve adım atılması bile medya üzerinde nasıl etkili olunduğunu ortaya koymaktadır." dedi.

ENGİN ALAN’IN HAPİS CEZASININ ONANMASI

Vural, MHP’li Engin Alan’ın hapis cesaının onanması ile ilgili bir soru üzerine, Genel Merkez’in bu konuda bir açıklama yapacağını aktardı. Vural, "Bugün PKK’nın silahı ile Türk milletinin adına, diline, egemenliğine darbe vuruluyor. Bir gün gelecek inşallah, PKK tehditi ile bizim milletimize, kültürümüze, egemenliğimize yapılan bu darbenin hesabını soracak Cumhuriyet savcıları ve hakimleri de çıkacaktır inşallah." şeklinde konuştu.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.