Mhp'li Tanrıkulu: Ahilik Haftası'nı Esnafımızla Buruk Kutluyoruz

Mhp'li Tanrıkulu: Ahilik Haftası'nı Esnafımızla Buruk Kutluyoruz

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, son 11 yıldır esnaf ve sanatkarların kan ağladığını belirterek, “Ahilik Haftası’nın esnaf ve sanatkarımızla yine buruk kutlamaktayız.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, son 11 yıldır esnaf ve sanatkarların kan ağladığını belirterek, “Ahilik Haftası’nın esnaf ve sanatkarımızla yine buruk kutlamaktayız.” dedi.

MHP’li Tanrıkulu, yaptığı yazılı açıklamada bu yıl ki Ahilik Haftası’na değindi. Tanrıkulu, “Anadolu'da 13. yüzyılda kurulan ahilik teşkilatı; esnaf, sanatkar, girişimci ve ticaret erbabını asırlarca bünyesi içerisinde barındırdığı, iş ve meslek ahlakını kurup koruduğu, ortaya koyduğu ilkelerle de sadece mesleki kuruluşlara değil, toplumun her kesimindeki insana hitap etmiştir. Ancak son 11 yıldır esnaf ve sanatkarlarımız kan ağlamaktadır. Başta finansmana erişim güçlüğü ve büyük alışveriş merkezleri olmak üzere çözüm bekleyen onlarca sorunla boğuşarak, rızıklarını çıkarmaya çalışmaktadırlar. Kapanan firma sayısı her yıl daha da artmakta, esnaf ve sanatkârlar, KOBİ’ler halen finansmana erişim güçlükleri çekmektedirler." diye konuştu.

    "KARŞILIKSIZ ÇEK SAYISI 504 BİNE ÇIKTI"

    Sokağın ticari nabzını gösteren protestolu senet sayısı patladığını savunan Tanrıkulu, şu ifadeleri kullandı: “Bu kapsamda protestolu senet sayısı 2013 yılının ilk 8 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,4 oranında artışla 724 bin 686 adede yükselmiştir. Protestolu senet tutarı ise yüzde 20 artışla 4 milyar 904 milyon TL’ye ulaşmıştır. Karşılıksız çek sayısı ise Ağustos sonu itibariyle 504 bin adete çıkmıştır.

    Bugün küçük esnaf, tüccar ve girişimci ekonomik yavaşlamanın etkilerini derinden hissetmektedir. İktidar küçük esnafı ve KOBİ’leri iş yapamaz duruma getirmiştir. Ülkemizin her yerinde hızla ve kontrolsüzce artan hipermarketlerin ve süpermarketlerin yarattığı haksız rekabet şartları, daralan iş hacmi ve düşen kârlılıklar esnafı zorunlu giderlerini dahi karşılayamaz duruma düşürmüştür. Bu yüzden 2008 yılında TBMM’ye sunduğumuz, ancak AKP tarafından TBMM’de bekletilen, esnaf ve sanatkârımızın da büyük oranda desteğini almış ‘Perakende Ticaret, Alışveriş Merkezleri ve Büyük Mağazalar ile Esnaf ve Sanatkarlık Hizmetlerinin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Teklifimiz’in biran önce yasalaşması için mücadelemiz devam etmektedir.”

    Yaşanmakta olan tüm bu olumsuz gelişmeler içinde esnaf ve sanatkarın ‘Ahilik Haftası’nı hakkıyla kutlayamadığını öne süren Tanrıkulu, onlara verilecek en anlamlı hizmetin kanun tekliflerinin yasalaşması olacağını belirtti. İstikrarın sağlanması için parti olarak çalışmalarını yürüttüklerini aktaran Tanrıkulu, “Ahilik Haftası’nın esnaf ve sanatkârımızla yine buruk kutlamaktayız.” değerlendirmesinde bulundu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.