Mhp'li Halaçoğlu: Dersanelerin Kapatılması Oslo Görüşmelerinin Sonucu Olabilir

Mhp'li Halaçoğlu: Dersanelerin Kapatılması Oslo Görüşmelerinin Sonucu Olabilir

MHP Grup Başkanvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, dershanelerin kapatılmasını Oslo görüşmelerine bağlayarak, “Dersanelerin kapatılması hükümet ile PKK arasında Oslo görüşmelerinde gizli pazarlık konusu yapılmış olabilir.


MHP Grup Başkanvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, dershanelerin kapatılmasını Oslo görüşmelerine bağlayarak, “Dersanelerin kapatılması hükümet ile PKK arasında Oslo görüşmelerinde gizli pazarlık konusu yapılmış olabilir.” dedi.

Osmaniye’de bir takım etkinliklere katılan MHP Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu Osmaniye Girişimci İşadamları Derneği'ni (OGİAD) ziyaretinde dersanelerin kapatılması ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Halaçoğlu, dersanelerin ve bir kısım kursların kapatılmaya çalışmasını kesinlikle doğru bulmadıklarını belirterek, “Bu konuda verilen araştırma araştırma önergesi iktidar ve BDP milletvekilleri tarafından reddedildi. Yalnız konunun halkımız ile birlikte takipçisi olduğumuzu bilmenizi isterim. Dersanelerin kapatılması hükümet ile PKK arasında Oslo görüşmelerinde gizli pazarlık konusu yapılmış olabilir. Dersanelerin ve etüt merkezlerinin kapatılmasına en çok PKK ve yandaşları sevinecektir.” diye konuştu.

Okullarda uyuşturucu kullanımının hızla yaygınlaştığı bir durumda hükümetin bununla mücadele etmek yerine dersanelerin kapatılmasıyla mücadele etmelerini anlayamadığını da vurgulayan MHP Grup Başkanvekili Halaçoğlu, “Eğer Başbakan eğitim ile ilgili iyi bir şey yapmak istiyorsa, önce okulların önünde ceket gibi satılan uyuşturucu trafiğini engellesin. Dersanelerin kapatılmasıyla bir gruba ceza verilmeye çalışıldığını düşünüyorum. Yine gündemde olan öğrenci evleriyle ilgili Sayın Başbakan’ın yapmış olduğu açıklama tüm öğrencileri töhmet altında, zan altında bırakmıştır. 4 milyondan fazla üniversite öğrencisinin bulunduğu ülkemizde 300 bin öğrencinin kalabileceği yurt varken diğer öğrencilerin nerde kalacağını Sayın Başbakan’ın ifade etmesini ümit ediyoruz.” diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.