MHP'li Faruk Bal destek turunda

MHP'li Faruk Bal destek turunda

MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, partisinin iktidarında her aileden bir kişiye sınavsız iş imkanı vereceklerini, her yıl 700 bin kişiye iş imkanı sağlayacaklarını söyledi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, partisinin iktidarında her aileden bir kişiye sınavsız iş imkanı vereceklerini, her yıl 700 bin kişiye iş imkanı sağlayacaklarını söyledi.
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Faruk Bal, MHP İl Başkanı Ali Yücel, milletvekili adayları Oktay Metli ile Salih Akça ve beraberindeki partililerle Derbent ilçesinde seçim çalışmasında bulundu. İlçe merkezindeki kahvehaneleri gezen Faruk Bal ile diğer adaylar seçmenlerden destek istedi. MHP’li Bal, ilçede kurulan haftalık pazarda karşılaştığı HAS Parti ve AK Parti milletvekili adaylarıyla bir süre sohbet ederek başarılar diledi. Bal, kursiyerler tarafından açılan bir nakış sergisini de gezdi.
Partililerle birlikte Derbent ilçesine bağlı Çiftliközü Beldesini de ziyaret eden Faruk Bal, burada yaptığı konuşmada, iktidara gelmeleri halinde Türkiye’deki işsizlik oranını düşüreceklerini belirtti. MHP Genel Başkan Yardımcısı Bal, “Anadolu’nun büyük bir kesimini temsil eden çiftçi ezilmiş, bezgin, bıkkın, kendi içine büzülmüştür. Buradan işsizlik fışkırıyor, karamsarlık fışkırıyor. İnsanlar ana yurdunu terk edip iş aramaya gidiyor. Gittikleri yerde iş bulamıyor, çoluk çocuk rezil oluyor. Türkiye’de işsizlik resmi rakamlara göre, son 9 yılda yüzde 15 artmıştır. Her ailede en az bir fert iş arama noktasında gelecekten ümidini kesmiştir ve anne babasının avucuna bakmaktadır. Bilgili, kültürlü ve tahsilli gençler çalışacak yer bulamamakta, buna bir çare bulmamız lazım. Esnafın durumu perişan, her tarafa borçlu. Özellikle Yunan sermayeli bankalar tapu karşılığında bol miktarda kredi dağıtıyor, bunun bir anlamı olmalı” dedi.
Faruk Bal, bütün bu olumsuzlukların MHP’nin “2023 Yükselen Güç” projesiyle ortadan kalkacağını ifade etti. Projenin her kesime derman olacağını anlatan Bal, “Bu projenin maliyeti 73,5 katrilyon liradır. Bu parayı da nerden bulacağımızı açık seçik belirttik. Bu kaynak Türkiye’de var. Yeter ki, para akışına doğru trafik memurluğu yapabilelim. Birilerinin kasasına, birilerinin zenginine aktarmayalım. Türkiye’de tarıma, işsizliğe, küçük esnafın sorunlarına karşı çözüm üreten MHP’den başka parti yok” diye konuştu.

“HER AİLEDEN BİR KİŞİYE İMTİHANSIZ İŞ İMKANI”
Faruk Bal, her aileden bir ferde imtihansız iş imkanı vereceklerini, ‘Hilal Kart’ ile ihtiyaç sahiplerinin rahatlıkla sosyal yaşamlarını sürdürebileceğini dile getirdi. Bal, Aile Sigortası projesini de CHP’nin kendilerinden çaldığını iddia ederek, “Aile bazında en az bir kişiye iş imkanı vereceğiz. Türkiye’de her yıl 700 bin kişiye iş imkanı sağlayacağız. Her yıl yüzde 7 oranında büyüme sağlayacağız. MHP’nin projesi olan Aile Sigortası’nı bu tabiri kullanmak istemiyorum ama CHP çaldı. 28 Ocak’ta biz ilan ettik Aile Sigorta Sistemini kuracağız dedik. CHP daha 10 gün önce ilan etti seçim beyannamesini. Bu sistem gerçekten garip, devletin şefkatli elini uzatma zorunda olduğu ailelere onların sosyal hayatlarını idame edebilecekleri oranda bir elin verdiğini bir elin görmeyeceği yardım sistemidir. Bu kapsam içinde Hilal Kart dediğimiz bir kart yapıyoruz. Aileye verilecek bu karta Maliye her ay yükleme yapacak. Bu kartla sadece yaşadığı yerleşim bölgesinden alışveriş yapabilecek ki, o bölgenin esnafının kasasına para girsin. Komşu il ve ilçelerde geçerli olmayacak, büyük alışveriş merkezinde hiç kullanılamayacak” şeklinde konuştu.
Bal ve beraberindekiler seçim çalışmaları kapsamında Çumra ilçesinde esnaf ziyaretinde bulundu. İşyerlerini gezerek seçimde oy isteyen Faruk Bal ile il başkanı Ali Yücel, İçeri Çumra beldesinde de seçmenlerle görüşerek destek sözü aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.