Mhp’li Celal Adan: Şahsen Ben Dinlendiğimi Biliyorum

Mhp’li Celal Adan: Şahsen Ben Dinlendiğimi Biliyorum

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, CHP’li milletvekillerinin fişlenmesine ilişkin soru üzerine, "Şahsen ben dinlendiğimi biliyorum.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, CHP’li milletvekillerinin fişlenmesine ilişkin soru üzerine, "Şahsen ben dinlendiğimi biliyorum." dedi.

        Celal Adan, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi, soruları cevapladı. CHP’li milletvekillerinin fişlenmesine ilişkin soru üzerine Adan, kendilerinin de fişlendiğini ve dinlendiğini önü sürdü.

        "Genel seçimlerden önce MHP’de yaşanan kaset skandalını hatırlatan Adan, şöyle devam etti: "Bu hükümet meşru bir hükümet değildir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin binlerce yıllık oluşturduğu gelenekler tamamen alt edilmiştir. Temel düşüncelerine göre tanzim edilen bir devlet yapısı ile karşı karşıyız. Kendilerinden olmayan herkesi potansiyel düşman olarak görmektedirler. Herkesi takip ediyorlar ama Lübnan gibi bir memlekette pilotlarımızı kaçırmaya planlayanı takip edemeyen ama Türkiye’de milletvekilleri takip eden irade çok aşağılık bir iradedir. Şahsen ben dinlendiğimi biliyorum."

        Mısır’da yaşanan katliamla ilgili değerlendirmelerde bulunan Adan, "Olup bitenleri sadece izleyen dünya ülkeleri, dünya barışına ve medeniyetine çok büyük bir darbe vurmaktadır. Bu noktada Türkiye’nin çok daha aktif bir dış politika yürütmesi gerekmektedir. Üzüntü bildirerek, ahkam keserek Mısır’a yardımcı olunmaz." diye konuştu.

        "MÜSLÜMANLARIN BİRBİRLERİNİ KATLETMELERİNİ İZLEYENLER"

        Mısır’daki darbe sonrası yönetime gelenlerin kendi vatandaşlarına ve halkına, kardeşlerine reva gördüklerini kabullenmelerinin mümkün olmayacağına vurgu yapan Adan, "Hem insanı açıdan hem de demokrasiye olan inancımızdan dolayı Mısır’da olan bitenleri izah edecek hiçbir vicdan, hiçbir mantık olamaz. Mısır’da bir vahşet yaşanmaktadır. Bu vahşete sessiz kalınamaz. Mısır’daki darbecilere her anlamda, özellikle maddi anlamda yardımcı olan ülkeler, yapılan zulme ortak olmuşlardır. Aynı şekilde bu vahşete sessiz kalanlar da maşeri vicdanda mahkum olacaklardır. Olup bitenleri sadece izleyen dünya ülkeleri, Müslümanların birbirlerini katletmelerini ellerini ovuşturarak izleyen batılı ülkeler; dünya barışına ve medeniyetine çok büyük bir darbe vurmaktadır. Bu noktada Türkiye'nin çok daha aktif bir dış politika yürütmesi gerekmektedir." dedi.

        ÇÖZÜM SÜRECİ

        Çözüm süreci için de eleştiriler getiren Celal Adan, "Daha birkaç gün önce binlerce PKK'lı ilk PKK vahşetinin yıldönümü kutlamak için Kato Dağı'nda bir araya gelmedi mi? Türkiye aleyhine sloganlar atmadılar mı? Onlar Gezi Parkı eylemcilerinden daha mı masumdur? Devlet neden parkta vardı dağda yoktu? Bu kan dökücülere meydanın boş bırakılması içimizi sızlatıyor. Bu manzaraları içimize sindiremiyoruz." ifadelerini kullandı.

        KAÇIRILAN PİLOTLAR

        Adan, Lübnan’da kaçırılan 2 Türk pilotu için de "Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ne idüğü belirsiz terörist gruplarla pazarlık yapar hale gelmesi, pilotları salimen bulup getirememesi, yaşadığı derin istihbarat krizi, tüm bunlar bizi derinden üzmektedir." açıklamasını yaptı.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.