Mhp’li Adaydan Üniversiteliye Ücretsiz, Asgari Ücretliye İndirimli Ulaşım İmkanı

Mhp’li Adaydan Üniversiteliye Ücretsiz, Asgari Ücretliye İndirimli Ulaşım İmkanı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Özsoy, Kayseri’de yaşayan yaklaşık 40 bin Suriye, İran, Irak vatandaşına sunulan toplu taşımadaki ücretsiz hizmeti üniversiteli 70 bin öğrenciye de sağlayacaklarını belirtt.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Özsoy, Kayseri’de yaşayan yaklaşık 40 bin Suriye, İran, Irak vatandaşına sunulan toplu taşımadaki ücretsiz hizmeti üniversiteli 70 bin öğrenciye de sağlayacaklarını belirtti. Özsoy, evini geçindirmede zorlanan asgari ücretli için de yüzde 50 indirimli ulaşım imkanı sağlayacak projelerin hazırlandığını ve uygulamada belediyenin olumsuz etkilenme gibi bir sorunu olmadığını belirtti.

MHP’li Büyükşehir Belediye başkan adayı Özsoy, Kayseri ile ilgili hazırladıkları önemli projelerin yanı sıra sosyal hayatta insanların mağduriyetlerini ortadan kaldırabilecek uygulamalar hazırladıklarını anlattı. Özsoy, yöneticilerin, belediyeciliğin bugüne kadar sosyal anlamda insanlara fırsatlar sunduğu, hizmetler sunduğu, sosyal yaşamda insanlara sahip çıktığını söylemenin hiçbir zaman hayata geçirilmediğini anlattı. Özsoy, şunları söyledi:

“Maalesef yöneticilerin insanlarımızın yaşam standartları ile ilgili bir haberleri yok. Biz bu anlamda önemli projeleri, göreve geldiğimizde hayata geçirmek istiyoruz. Bu projelerimiz ayağı yere basan, uygulanabilecek çalışmalardır. Üzerinde çalıştığımız projelerdir. Bunlardan birisi de ulaşımla ilgili eğitime ve dar gelirli ailelerimize destektir. Kayseri’de; ülkelerinde mağdur oldukları için 40 bin civarında İranlı, Suriyeli, Iraklı güvenilir buldukları şehrimize gelmişlerdir. Onlar ulaşım hizmetlerinden ücretsiz yararlanıyorlar. Tramvaylara ücretsiz biniyorlar. Biz kendi halkımıza da destek vermek zorundayız. Kayseri’de 70 bin civarında üniversite öğrencisi var. Ulaşım hizmetlerinde, biz ilk olarak üniversite öğrencilerimize yüzde 50 indirimle seyahat etmelerini sağlayacağız. İkinci yılda da sadece eğitim ve öğretim döneminde vereceğimiz biniş kartları ile bütün üniversite öğrencilerimiz ücretsiz ulaşım hizmeti alacak. Bu bütçemizi zorlamaz. Sonuçta geleceği yatırım olan gençlerimizin eğitimine büyük destek vermiş olacağız.”

ASGARİ ÜCRETLİYE ULAŞIM HİZMETLERİNDE YÜZDE 50 İNDİRİM

Mustafa Özsoy, belediye imkanlarının hizmet olarak halka yansıması gerektiğini vurgulayarak, kâr amacı güdülmeden çalışmalar yapılması gerektiğini belirtti. Özsoy, şehirde asgari ücretle çalışan insan sayısının fazla olduğuna işaret ederek, birçok babanın bu maaşla en az 4-5 nüfusu geçindirmek zorunda kaldığını anımsattı. Kirada oturan ailelerde babaların çok zorlandıklarını hatırlan Özsoy, bu projelerin aslında yıllar önce insanların hizmetine sunulması gerektiğini hatırlattı.

Özsoy, “Asgari ücretle çalışan insanlarımıza da ulaşımda ciddi bir destek vermek istiyoruz. Çünkü o insanlar kıt kanaat geçiniyor. Bir yandan çocukları da okula gidiyorsa ciddi anlamda ulaşım masrafları oluyor. Biz onların ulaşım hizmetlerinde yüzde 50 indirim yapacağız. Biz bu maliyetleri karşılayabilecek güçteyiz. Çünkü yapılacak indirimlerden belediyemizin bütçesi etkilenmeyeceği gibi diğer insanlarımızı da zor durumda bırakacak bir proje değil. Biz hizmetlerde kâr amacı gütmeyeceğiz. Hizmet için var olan çalışmaları, en uygun şartlarda halkımıza sunmuş olacağız.” dedi.

Kayseri’de üniversite öğrencilerinin de barınma anlamında zorluk yaşadıklarını da vurgulayan Özsoy, ilk etapta 2 bin 500 olmak üzere toplamda 5 bin kişi kapasiteli yurt açacaklarını ifade etti.



CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.