Mhp’li Adan: Başörtüsü İstismar Konusu Olmaktan Çıkartılmalı

Mhp’li Adan: Başörtüsü İstismar Konusu Olmaktan Çıkartılmalı

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Celal Adan, Meclis’te başörtüsü ile ilgili, "AKP'nin, bu meseleyi istismar konusu olmaktan çıkartması gerekir.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Celal Adan, Meclis’te başörtüsü ile ilgili, "AKP'nin, bu meseleyi istismar konusu olmaktan çıkartması gerekir. Parlamento çoğunluğu kendisinde bulunmakta. Parlamento'ya getirsin, biz her türlü özgürlükten yanayız." dedi.

    MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Adan, Suriye’ye olası müdahale ile ilgili, "ABD bile sınırlı bir operasyondan bahsederken, Müslüman bir ülkenin Başbakanı Müslüman bir ülkeye geniş katılımlı bir operasyon istemektedir. Bu nasıl bir zihniyettir? Bu nasıl bir Müslümanlıktır?” diye sordu. Adan, barışın garantörü olması gereken Türkiye’nin, savaşı ister hale getirildiğini aktardı.

    Adan konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Meclis’ta başörtüsü tartışması ile ilgili bir soru üzerine Adan, “Başörtüsü konusu öncelikle AKP’nin seçimlerde milletimize verdiği bir söz. Başörtüsü konusunda MHP’nin durduğu yer belli. Daha önce defalarca dile getirdik. Önemli olan AKP'nin, bu meseleyi istismar konusu olmaktan çıkartması gerekir. Parlamento çoğunluğu kendisinde bulunmakta. Bir Parlamento'ya getirsin, biz her türlü özgürlükten yanayız. O konuda bir endişemiz bulunmamaktadır. Ama bu konu bir istismar konusu olmaktan çıkmalıdır.” şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.