Mhp'den Bingöl Üniversitesi'ne İsim Önerisi

Mhp'den Bingöl Üniversitesi'ne İsim Önerisi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, görevi başında şehit edilen MHP'li eski Bingöl Belediye Başkanı Hikmet Tekin'in isminin Bingöl Üniversitesi'ne verilmesi gerektiğini ifade etti.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, görevi başında şehit edilen MHP'li eski Bingöl Belediye Başkanı Hikmet Tekin'in isminin Bingöl Üniversitesi'ne verilmesi gerektiğini ifade etti.

    MHP’li Büyükataman yaptığı yazılı açıklamada, Bingöl Üniversitesi’ne MHP’li eski Bingöl Belediye Başkanı Hikmet Tekin’in isminin verilmesini teklif etti. Büyükataman, Tekin’in 1970’li yılların ülkücü gençlik liderlerinden birisi olduğunu hatırlatarak, “Ülkemizin bir var oluş yok oluş mücadelesi içinde olduğu zor yıllarda milli olan tarafta, ülkücü hareketin içinde yer almış, mücadelede hep ön safta rol üstlenmiş, önemli sorumluluklar almış değerli bir şahsiyettir. Üniversitelerin sürekli işgal ve boykotlarla aşırı sol örgütlerin kontrolüne girdiği dönemde her şeyi göze alarak dik durabilmenin yürek istediği dönemde yüreğini ortaya koymuş bir serdengeçtidir. Kim var dendiğinde ben varım diyebilen kararlılıkta ve inançta bir idealist insandır." diye konuştu.

    BÖLÜCÜLER TARAFINDAN ŞEHİT EDİLMİŞTİ

    1977 seçimlerinde 27 yaşında memleketi Bingöl’den MHP’nin Belediye Başkanı olduğunu ifade eden Büyükataman, sözlerini şöyle sürdürdü: “Genç yaşına rağmen imkansız gibi görünenlerin üstesinden gelmiş ve inanç ve idealizmiyle Bingöl halkının teveccühünü kazanmıştır. Bingöl’ün MHP’li Belediye Başkanı Hikmet Tekin, edebiyle, dürüstlüğüyle, yürekliliğiyle de gönülleri fethetmişti. 12 Ağustos 1979 tarihinde Ramazan ayında Bingöl’ün Genç ilçesinden Bingöl’e dönüşte bölücü komünist vatan hainleri tarafından arkadan ve önden 2 araçla çapraz ateşe alınmış ve kahpece şehit edilmiştir. Hikmet Tekin’le birlikte annesi ve yine ülkücü davaya hayatını adamış kardeşi de şehit düşmüştür. İnandığı gibi yaşamış ve yaşadığı gibi şehit olmuştur. Şehadetinin yıl dönümünde Bingöl'ün yiğit başkanı Hikmet Tekin'i Fatihalarla anıyoruz. Ruhu şad mekanı cennet olsun.”

    Ömrü bölücülükle ve Türkiye Cumhuriyeti'ne küfür etmekle geçenlerin isminin bir yerlere verildiğini iddia eden Büyükataman, "Hikmet Tekin gibi ömrünü vatanına ve milletine adamış dar günlerin aslan sesi, bir yiğidin adı ‘Bingöl Üniversitesi’ne verilmeli ve yaşatılmalıdır. Bingöl’e birçok katkı sağlayan ve hayatını Bingöl uğruna genç yaşında feda eden bu aziz dava arkadaşımıza Bingöllü hemşerilerinin sahip çıkıp, üniversiteye onun adının verilmesi hususunda gereken kamuoyu desteğini vereceklerinden şüphemiz yoktur." şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.