Mhp'den Ak Partili Kadın Milletvekillerine 'Başörtü' Desteği

Mhp'den Ak Partili Kadın Milletvekillerine 'Başörtü' Desteği

Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) başörtüsüyle TBMM’ye geleceklerini açıklayan AK Partili milletvekillerine destek geldi.

Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) başörtüsüyle TBMM’ye geleceklerini açıklayan AK Partili milletvekillerine destek geldi. MHP’nin bu konudaki taırlarının net olduğunu söyleyen MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, bir rahatsızlık duymalarının mümkün olmadığını belirterek, “Bu konu artık Türkiye’nin gündeminden kalkması lazım. Böyle bir karar onların tercihidir, biz ancak saygı duyarız.” değerlendirmesinde bulundu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan da başörtüsünün istismar edilmemesi konusunda duyarlı olduklarını kaydetti. Başörtülü milletvekilinin Meclis'e girmesine karşı çıkan CHP’ye de tepki gösteren Adan, başörtüsünün milletin bir değeri olduğunu belirterek, “Dolayısıyla bu konu istismar edilmekten çıkarılmalıdır. Başörtüsü bizim insanımızın özgürce kullanması gereken bir konu olarak değerlendirilmelidir.” dedi.

AK Partili kadın milletvekillerinin TBMM’ye başörtülü gireceklerini açıklamasına MHP yönetiminden destek geldi. CHP’nin bu konudaki tutumuna da tepki gösteren MHP Genel Sekreteri Büyükataman ve Genel Başkan Yardımcısı Adan, bu konunun artık gündemden kalkması gerektiğini ifade etti. Parti olarak bu konudaki tavırlarının net olduğunu vurgulayan Büyükataman, “MHP olarak bir rahatsızlık olması mümkün değil. Bu konunun gündemde kalkmasından memnuniyet duyarız.” diye konuştu.

Söz konusu kadın milletvekillerinin kendi takdirleri olduğunu ve saygı duyduklarının altını çizen Büyükataman, başörtüsünün artık Türkiye’nin gündeminden kalkması gerektiğini, Türkiye’nin daha ciddi sorunlarının olduğunu dile getirdi.

"BİZ MEMNUNİYET DUYARIZ"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu’nun konuyla ilgili açıklamalarına da tepki gösteren Büyükataman, şu ifadeleri kullandı: “Kendileri bilir. Milletin kahir ekseriyetinin rahatsızlık duyduğu bir konunun ortadan kalmasından rahatsızlık duyulmasına milletimiz takdir edecektir. CHP’lilerin çok ciddi bir şey yapabileceklerini de düşünmüyorum. Bu konunun artık gündemden kalkmasından biz memnuniyet duyarız.”

Başörtüsünün MHP’nin uzun süredir Türkiye’de istismar edilmemesi konusunda duyarlı olduğu bir konu olduğunu kaydeden Adan ise “Biz her zaman başörtüsüne destek vermiş bir partiyiz. AK Parti geçen yasama döneminde de bu konuyu yine Meclis'e taşımıştı, yasal bazı değişikliklerin önüne geçerek bu konuyu istismar etmeye devam etti. Başörtülü bir milletvekili adayı olabilir, Meclis'e girebilir.” şeklinde konuştu.

"BAŞÖRTÜSÜNÜ İNSANIMIZ ÖZGÜRCE KULLANMASI GEREKİR"

Adan, CHP’ye de tepki göstererek, “CHP’nin bu konudaki duyarlılığı her zaman AK Parti’nin istismarına sebebiyet vermiştir. Dolayısıyla bu konu istismar edilmekten çıkarılmalıdır. Başörtüsü bizim insanımızın özgürce kullanması gereken bir konu olarak değerlendirilmelidir.” sözlerini dile getirdi.

Adan, son olarak başörtülü milletvekili adaylarının olabileceğinin altını da çizerek, geçmişte örnekleri olduğuna işaret etti.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.