Mhp Heyeti Chp İle Bayramlaştı

Mhp Heyeti Chp İle Bayramlaştı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran başkanlığındaki heyet, parti genel merkezinde siyasi parti temsilcilerinin bayram ziyaretlerini kabul etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran başkanlığındaki heyet, parti genel merkezinde siyasi parti temsilcilerinin bayram ziyaretlerini kabul etti.

    Bu çerçevede Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk başkanlığındaki MHP heyeti, CHP Genel Merkezi’ne gelerek bayramlaştı. Başta yeni anayasa olmak üzere demokratikleşme paketi bayramda da siyasilerin gündemdeki konular arasındaydı.

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, tutuklu milletvekillerini hatırlatarak, “Hukukun doğru şekilde tecelli etmesini diliyoruz.” dedi. AK Parti’nin halkı ve Parlamentoyu kandırdığını ileri süren Oran, “Artık, AKP’ye karnımız tok.” ifadesini kullandı.

    MHP Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk, iktidarın ev sahipliğinde rahat konuşamadıklarını belirterek, “Muhalefet, iktidarın meşruiyet kaynağı. İktidar, muhalefetin kendisini ifade etme zeminin ortadan kaldırır ise kendi ayağına baltayı vuruyor demektir.” dedi.

    “En yüksek organdan tecelli eden adalet bu kadar tartışılıyor ise bu ülkede yanlış giden bir şeyler var demektir ve var.” diyen Öztürk, yeni anayasa çalışmalarına da değindi. Öztürk, “Bir vesayet anayasası ile karşı karşıyayız. En azından bu anayasada bulunan maddeleri aynen alsak bile, doğruluğunu kabul edip, o doğruluk hükmünü biz veriyoruz, sivil yapı veriyor. Beş anayasa normal düzen içinde tecelli etmemiş anayasalar. Bir vesayetten kurtulacağız diye oturduk ama daha kötü, daha demokrasi ile bağdaşmayan bir vesayet ile karşı karşıya olduğumuzu gördük. Anayasa değişikliklerinin konuşulduğu bir ortamda bir yerlerden ‘bu değişiklikler olmazsa 50 bin kişi ile hareket ederim’ ya da Brüksel’den birisi kalkıp da ‘İmralı’da vardığınız mutabakatı yerine getirin’… Bu tehditler altında hangi demokrasiden bahsediyorsunuz, hangi demokrasi paketinden söz ediyorsunuz. ” şeklinde konuştu.

    Öztürk, anayasadan kaynaklanan sıkıntıların ortadan kalkması için anayasa yapılmadığını, belli bir grubun gasp edildiğine inandığı haklarının anayasal teminat altına alınması için bir mücadele verildiğini ileri sürdü.

    MHP’YE, MEDYAYI BİRLİKTE ÖZGÜRLEŞTİRELİM TEKLİFİ

    Basın özgürlüğüne dikkat çeken CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran’ın, MHP’ye bir de teklifi oldu. Oran, “Başbakan baş medya patronu konumuna düşmüş durumda. Bizim kanun teklifimiz var. Medya patronları hiçbir şekilde kamu ihalelerine girmesin ve medya çalışanlarında örgütlenmenin önünü açalım.” dedi. MHP’li Öztürk, Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda da aynı görüşü ifade ettiklerini aktararak, “Medya patronları dün nasıl ki başbakanları, iktidarları tehdit ediyor idi bu gün de ülke tehlikede en azından bir nebze kalmışsa bir cesareti de ortaya koymalarını bekliyoruz.” ifadesini kullandı.

    “AB’Yİ MIKNATIS İLE ARASAK BULAMIYORUZ”

    Öztürk, konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını da cevapladı. Bir gazetecinin, “Brüksel’den birisi kalkıp da ‘İmralı’da vardığınız mutabakatı yerine getirin’ diyor dediniz. Bunu da dikkate alarak AB ilerleme raporunda öne çıkanları nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna karşılık Öztürk, “Bunların hiçbirinin bizim için önemi yok. Benim söylediğim kendi yorumumuz değil, basında yazdılar. Kandil, İmralı ile masada vardığınız mutabakatı yerine getirmek zorundasınız, dedi. Brüksel’den Remzi Kartal, Başbakan bebek katili ile masada var olan mutabakatı yerine getirmeli, ya getirecek ya yok olacak, dedi. Türkiye Cumhuriyeti devletinin Başbakanı’nı bu şekli ile tehdit etme cüretini kendinde görüyorsa birisi durup düşünmek lazım. AB ancak bizimkilerin sırtını sıvazlıyor. Kendi işine gelen noktalarda sırtını sıvazlıyor. Demokrasi adına hukuk adına bir çok yanlış yapıldığı vakit AB’yi mıknatıs ile arasak bulamıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.