Mhp Genel Sekreteri Büyükataman: Siyasi Aktörler, Siyaset Diline Ayar Vermeli

Mhp Genel Sekreteri Büyükataman: Siyasi Aktörler, Siyaset Diline Ayar Vermeli

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Türkiye’nin; kamplaşmanın, gerginliğin giderek çok daha belirgin hale geldiği, arttığı ve en küçük kıvılcımla adeta hasım katlar haline erişebilecek temayülün daha belirgin hissedildiği.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Türkiye’nin; kamplaşmanın, gerginliğin giderek çok daha belirgin hale geldiği, arttığı ve en küçük kıvılcımla adeta hasım katlar haline erişebilecek temayülün daha belirgin hissedildiği bir nazik süreçten geçtiğini söyledi. Büyükataman, "Bu itibarla bütün siyasi kurum aktörlerinin, toplumun içerisinde bulunduğu ruh halini dikkate alarak, Türkiye’nin normalleşmesini temin konusunda sorumluluklarını hatırlayarak, siyaset diline bir ayar vermesi zaruret haline geldi." dedi.

Seçim bölgesi Bursa’da, valilik tarafından düzenlenen bayramlaşma törenine katılan MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Büyükataman, "Bayramlaşma sebebiyle vilayetimizin ev sahipliğinde bir aradayız. Gerçekten ülke olarak, çok zorlu ve sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Böyle nazik dönemlerde milletimizin, her zamankinden çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç hissettiği bu süreçte, vilayetimizin ev sahipliğinde tüm siyasi partilere mensup temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcilerinin ve milletvekillerinin birlikte bir arada, bayramın ruhuna uygun bir şekilde bir fotoğrafı ortaya koymalarını son derece anlamlı buluyorum. İnşallah bugün milletçe ortaya koyduğumuz bu birlik ve beraberlik fotoğrafını, hayatın her alanında tüm vatandaşlarımız arasında yaygın bir halde gerçekten ihtiyacı hissedilen şekliyle dikkate alınarak gereği noktasında adımlar atılmalı."

"SİYASET DİLİNE AYAR VERİLMELİ"

Büyükataman, toplumda siyaset kurumunun, iktidar sorumluluğu emanet edilenlerin bile şikayetçi olduğu, endişelerini dile getirdiği ciddi bir kutuplaşma söz konusu olduğunu söyledi. Büyükataman, kamplaşmanın, gerginliğin giderek çok daha belirgin bir hale geldiği, arttığı, en küçük kıvılcımla adeta hasım katlar haline erişebilecek temayülün daha belirgin hissedildiği bir nazik süreçten geçildiğini ifade etti. MHP Genel Sekreteri Büyükataman, şunları kaydetti:

“Bu itibarla bütün siyasi kurum aktörlerinin, toplumun içerisinde bulunduğu ruh halini dikkate alarak, Türkiye’nin normalleşmesini temin konusunda sorumluluklarını hatırlayarak, siyaset diline bir ayar vermesi zaruret haline geldi. Bu noktada öncelikle şüphesiz, iktidar sorumluluğu emanet edilen Adalet ve Kalkınma Partisi’nin, başta Sayın Başbakanı ve yetkilileri olmak üzere, bu noktada ciddi sorumluluk taşıdıklarını dikkate alarak ve Türkiye’nin normalleşmesini temin edebilecek bir siyaset diline özen göstererek bir adım atmak mecburiyetindeler. Yoksa, Sayın Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Bey'in de ifade ettiği gibi tef gibi gerilen bu toplumun gidişatı gerçekten kaygı verici, endişe verici. Umuyor ve temenni ediyorum ki mübarek Kurban Bayramı’nın ilk günü hayra vesile olur, normalleşmeye, sağlıklı adımların atılmasının başlangıcı olur.”



CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.