“mhp, Askeri Ya Da Sivil Her Türlü Darbenin Karşısındadır”

“mhp, Askeri Ya Da Sivil Her Türlü Darbenin Karşısındadır”

Amasya İl Genel Meclisi MHP Grup Başkanı Mesut Ünal, 12 Eylül 1980 askeri darbesinin yakın tarihin en sancılı süreci olduğunu belirterek, “Üzerinden geçen bunca zamana rağmen hala geride bıraktığı acılar tazeliğini korumaktadır. 12 Eylül,...

Amasya İl Genel Meclisi MHP Grup Başkanı Mesut Ünal, 12 Eylül 1980 askeri darbesinin yakın tarihin en sancılı süreci olduğunu belirterek, “Üzerinden geçen bunca zamana rağmen hala geride bıraktığı acılar tazeliğini korumaktadır. 12 Eylül, topyekün kurum ve kuruluşlarımıza, değerlerimize, geleceğimize, bilime, düşünceye, sanata, üretime, bizatihi cumhuriyetimize, demokrasimize ve insanımıza karşı yapılmış büyük bir müdahaledir.” dedi.

Sözde refah ve mutluluk, güven ve huzurun yeniden tesisi için darbe yaparak yönetime gelindiğini kaydeden Ünal, “Maalesef akıl almaz uygulamaların, insan onurunu hiçe sayan yaptırımların, unutulması mümkün olmayan işkencelerin altına imza atarak, esasında milletimizin vicdanında ebediyete kadar mahkum edilmiştir.

12 Eylül 1980 askeri darbesi sonrası 1 milyon 683 bin kişi fişlenmiş, 650 bin kişi gözaltına alınmış, açılan 210 bin davada 230 bin kişi yargılanmıştır. Daha sonra 7 bin kişi için idam cezası istendi. 517 kişiye idam cezası verildi. Haklarında 'idam' cezası verilenlerden 50'si asıldı. 300 kişi kuşkulu bir şekilde öldü. 171 kişinin 'işkenceden' öldüğü belgelendi. 144 kişi tutuklandığı cezaevlerinde öldü. 16 kişi yurtdışına kaçarken vuruldu. 73 kişiye doğal ölüm raporu verildi. 43 kişinin intihar ettiği bildirildi. 98 bin 404 kişi 'örgüt üyesi olmak' suçundan yargılandı. 30 bin kişi 'sakıncalı' olduğu gerekçesi ile çalıştıkları işlerden çıkarıldı. 14 bin kişi 'vatandaşlıktan' çıkarıldı. 23 bin 677 'derneğin' faaliyeti durduruldu. 30 binden fazla insan 'siyasi mülteci' olarak yurtdışına çıktı. 937 'sinema filmi' sakıncalı bulunduğu için yasaklandı. Yüzlerce 'müzik albümü' piyasadan toplatıldı. 3 bin 854 öğretmen, üniversitede görevli 120 öğretim üyesi ve 47 hâkimin işine son verildi. 31 gazeteci cezaevine girdi.” diye konuştu.

12 Eylül 1980 askeri darbesinin üzerinden 34 yıl geçmiş olmasına rağmen Türkiye’nin darbeci zihniyetten kurtulamadığını savunan Ünal, “Bugün ülkemiz darbe karşıtı olduğunu söyleyerek iktidara gelen AKP tarafından yapılan sivil darbe ile karşı karşıyadır. Milletimiz askeri vesayetten yakınanların oluşturduğu sivil vesayeti altında inim inim inletilmektedir. Bugün de memurlar, öğretmenler, esnaf, çiftçi fişlenmekte, vatandaşlarımız askeri darbe dönemlerinden daha fazla baskı görmektedir. Ülke genelinde 8 bin, ilimizde 120 okul müdürünün gerekçesiz görevden alınarak yerlerine iktidar yandaşlarının getirilmesi darbe değil midir?

Görevden alınan okul müdürlerinin çoğunluğu ulu önder Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nden yana tavır koyan Türk milliyetçisi müdürlerimizdir. Yerlerine getirilmeye çalışılanlar ise çözülme sürecine hizmet edecek yeni Türkiye savunucular, olacaktır. Dün 12 Eylül 1980 tarihinde askeri darbeyle iktidara yürüyüşleri engellenen Milliyetçi kadrolar bugün de AKP tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’ndan tasfiye edilmektedir. Milliyetçi Hareket Partisi, askeri ya da sivil her türlü darbenin karşısındadır ve darbeci zihniyetle mücadeleye kararlıdır.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.