Mhp Adayı Sözlü: Hazine Arazisi Avcılığıyla Şehri Katletmemek Gerek

Mhp Adayı Sözlü: Hazine Arazisi Avcılığıyla Şehri Katletmemek Gerek

MHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, yoğun kamu yatırımlarının aynı yerde toplanmasının doğru olmadığını, hazine arazisi avcılığıyla şehrin geleceğiyle oynanmaması gerektiğini vurguladı.

MHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, yoğun kamu yatırımlarının aynı yerde toplanmasının doğru olmadığını, hazine arazisi avcılığıyla şehrin geleceğiyle oynanmaması gerektiğini vurguladı.

Türkiye’deki bütün illerde olduğu gibi Adana’nın da şehirleşmeyle ilgili önemli sıkıntılarının bulunduğunu vurgulayan Sözlü, çağdaş şehircilik anlamında özellikle eski Adana’da yeni bir imar uygulamasıyla şehir plancılığın ruhuna uygun, son dönemde çıkan kentsel dönüşüm yasasını da bunun destekleyicisi ve avantaj olarak değerlendirerek planlar yapacağını aktardı. Bu konuda hedeflerinin Adana’nın kaçırdığı fırsatı yakalamak olduğunu dile getiren Hüseyin Sözlü, “Adana’da önümüzdeki dönemde bunun başlatacağız. Şehrin trafik problemi var, üretim problemi var. Üretim olmadığı için istihdam sıkıntısı var. Hepsini bir bütün düşünmeliyiz.” dedi.

Adana’da trafiğin kilitlenmiş durumda olduğunu anlatan MHP Başkan Adayı Sözlü, "Mithat Özsan Bulvarı üzerinde Çukurova Üniversitesi ve Balcalı Hastanesi var. Bunun yanına TOKİ Numune Hastanesi açıldı. Şimdi şehir hastanesi yapılıyor. Adalet Sarayı, Bilim Teknoloji Üniversitesi ile birlikte yeni okullar ve 33 bin kişilik stadyum aynı bölgeye yapılacak. Çağdaş şehirciliğin gereklerine uygun olarak yer seçimi yapmıyor. Hükümetin gücü elinde bulundurma avantajıyla yatırım yapma isteği azgınlaşıyor. Sabah kalkıyor şuraya hastane yapacağız diyor. Adana’nın hastane yerlerinin hiç birinde akıllı seçim Doğudan batıya hastaneler hemen hemen aynı kuşak üzerinde. Oysa Adana 1.5 milyon nüfuslu bir metropol. Şehirli ilgili büyük yatırımları ayarlarken tedbir alınması lazım. Atatürk parkının kavşağında yaşanan trafiğin daha fazlası birkaç yıl sonra Mithat Özsan’da olacak.” ifadelerini kullandı.

Adana’nın bu şekilde kendi trafik problemini ürettiğine dikkat çeken Sözlü şöyle devam etti: “Şuandaki belediye yönetiminin hükümete karşı bir direnç gücü yok. Burası doğru değil derse hemen yatırımlarımıza karşı çıkıyorlar deniyor. Bir Müslümana da yalan söylemek yakışmaz. Kozan’da Aladağ’da, Ceyhan’da her yerde yatırıma karşı çıkıyor diyorlar. Belediye başkanı şehri planlayabilmeli. Trafiğin çözümü için bu tür yatırımların şehre iyi dağılması gerek. Buna dikkat edeceğim. Yeni planlamalarda kentsel dönüşümde oradaki yükü görüp buna paralel bulvarlar açılması gerek. Yeni bir belediye başkanı trafiğe sebebiyet verecek düzenlemenin tedbirini almalı.”

Büyük kamu yatırımlarında hiçbir ayrıntıya dikkat edilmediğine işaret eden Sözlü, hazine arazisi kolaycılığı ve hükümetin yatırım yapma arzusunun seçim döneminde Adana trafiğini kilitleyecek işler yapıldığına dikkat çekti. 4 yıl üniversite okuduğu için ziraat mühendisi diploması aldığını, bunun yanında 15 yıldır belediye başkanlığı yaptığını kaydeden Hüseyin Sözlü şunları söyledi: “Şehirciliği biliyorum. Bir şehirde yapılmış planlamanın sonradan bindirilme ile kaldıramayacağı bir trafik yükü oluyor. Trafiği belediyeler planlamıyor tanzim edemiyor. Hükümetin belediye başkanları ile bu konuda yatırımları planlarken nerelere konması gerektiğini düşünmesi lazım. Hepsi aynı noktada olmaz. Şuandaki belediye başkanı göreve geldi de şehir tıkanmadı. Böylesine yoğun kamu yatırımlarını aynı yere toplamamak lazım. Hazine arazisi avcılığıyla şehri katletmemek gerek. Ceyhan’da yapılacak hastanenin yerinin değiştirilmesi gerektiğini söyledim ve mahkemeye gittim. Bana hizmeti engelliyor diyorlar. Aslı öyle değil. Ben son dönemde hükümet yatırımlarına belki 100 dönüm arazi verdim. Bunun bilinmesi lazım. Hükümetle rekabetimiz yok. En kıymetli arazilerimi yine veririm. Ben şehrime gelmesi gereken hizmetleri isterim. Şehre kazandırılması gereken ne varsa arazi bizdeyse o hemen verilir. Tabi siyaset bazen azgın ve acımasız oluyor.”
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.