MGV-AGD mezunları buluştu

MGV-AGD mezunları buluştu

MGV-AGD mezunlar buluşması gerçekleştirildi. Yurt dışından mezunların da katıldığı programda konuşan Lütfi Yalman, “Bizler yaptığımız tüm işlerde İslamca düşünmek zorundayız. Olaylara siyasi bir gözle değil, milli bir gözle bakmalıyız” dedi

Milli Gençlik Vakfı (MGV) ve Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi Üniversiteler Komisyonu bünyesinde Konya’da üniversite eğitimini tamamlamış mezunlar Türkiye’nin dört bir yanından gelerek Konya’da toplandı. Bu yıl 12.’si düzenlenen ve cumartesi günü öğle yemeği ile başlayan etkinlik, serbest programlar ve Özel Gençlik İlkokulu Genç Bahçe’de verilen akşam yemeği ile devam etti. Yemek sonrası çeşitli sosyal etkinlikler yapıldı. Etkinliğin ikinci gününde mezunlar Kayacık Piknik Alanı’nda düzenlenen programda buluştu. 

4-1.20150810111508.jpg

Piknik programına Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Mehmet Şen, AK Parti İl Başkanı Musa Arat, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy,  AGD Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Korkmaz, AGD Bölge Başkanları Yusuf Güneş ve Bahri Kırışık, AGD Şube Başkanı Mehmet Parlak, ASKON Şube Başkanı Yakup Yıldırım ile Konya’da üniversite eğitimini alırken AGD ve MGV bünyesinde barınan ve şu an farklı şehirlerde şehirlerde ve ülkelerde bulunan mezunlar katıldı. 

4-3.20150810111522.jpg

Geleneksel Konya düğün pilavı ikramının ardından mezunlardan Recep Özen’in Kur’an tilaveti ile başlayan program, organizasyon komitesi adına AGD Konya Üniversiteler Komisyonu Başkanı Maruf Fil’in konuşması ile devam etti. Katılımlarından dolayı mezunlara teşekkür eden Fil, “Bizler sizlerin bıraktığı yerden görevimizi en iyi şekilde yapmaya gayret ediyoruz” şeklinde konuştu.

1.20150810111816.jpg

KENDİ AYAĞIMIZA KURŞUN SIKTIK

Saadet Partisi Genel başkan Yardımcısı Lütfi Yalman da yaptığı konuşmada “Bu hareket içerisinde bulunmak bir şükür sebebidir” diyerek, şöyle konuştu: “1969’dan beri başlamak üzere 1992’de Konya MGV Başkanlığı’nda bulundum. Arkadaşlarımızla özverili çalışmalar yaptık. Pek çok gencin yetişmesine vesile olduk. MGV’nin kapatılmaması için çok uğraşlar verdik. Bizler yaptığımız tüm işlerde İslamca düşünmek zorundayız. Bugün İslam dünyasında, Ortadoğu’da yaşanan problemler makam sevdası yüzündendir. Suriye’de yaşanan problemlerden önce çok uyardık. Bölgeyi iyi biliyoruz. Fakat sözümüz dinlenmediği için kendi ayağımıza kurşun sıktık. Olaylara siyasi bir gözle değil, milli bir gözle bakmalıyız. Müslüman Müslümana zulm etmez, ettirmez. Çalışmalarımızda ihlasla davranacağız. İhlasla birkaç kişinin yaptığı iş, binlerce kişiyi etkileyebilir. MİLKO teşkilatlarına sahip çıkmamız lazım.”

AGD Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Korkmaz da Anadolu Gençlik Derneği çalışmalarından bahsetti. Gencin olduğu yerde AGD’nin olduğunu ifade eden Korkmaz, “Türkiye’nin dört bir yanında gençlerimizle ilgili çalışmalar yapıyoruz. Çünkü derdimiz var. Çanakkale, Diyarbakır ve son olarak ta Ayasofya’da gençlerimizle namaz kıldık. Bunlarık kıymeti ölçülemez. Yaz-Et, kamlar ve okuma gruplarıyla neslimiz için çalışıyoruz. Yeni kurulan Akademisyenler Komisyonu ile yeni bir çığır açıyoruz” dedi. 

Milli Gençlik Vakfı mezunlarından AK Parti İl Başkanı Musa Arat da yaptığı konuşmada “MGV çatısı altında bulunduğum için şükrediyorum. O dönemde, yoklukta deliler gibi çalışıyorduk. Merkez bankası arkasında yurtta kalmıştık ve bir bağışçının bağışladığı zeytinlerle karnımızı doyuruyorduk. Şimdi gençliğin yetişmesi için imkanlara sahibiz. Gençlik içi ne kadar çalışırsak o kadar iyi. Bu bize bir yükümlülüktür. Buluşmaya katılımın artarak devam etmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

ŞUURLU İNSANLARA İHTİYAÇ VAR

Daha sonra söz alan AGD Şube Başkanı Mehmet Parlak, 12.’si gerçekleşen buluşmanın muhabbeti sağladığını ve yeni dostluklara vesile olduğunu belirterek, “Elhamdülillah AGD-MGV hayırlı çalışmalarla nefsimizi ve neslimizi korumak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu çatı altında bulunmak bizlere büyük vazifeler yüklüyor” dedi. Erbakan Hoca’nın ‘AGD-MGV’de bulunan bir üniversiteli 4 üniversite bitirmiş gibidir’ sözünü hatırlatan Parlak, şöyle konuştu: “Gerçekten de mezun arkadaşlarımız şimdi Türkiye’nin dört bir yanında kilit noktalarda, memurluk yapmıyor, işe sahip çıkıyorlar. Bu ülkenin bu arkadaşlarımıza, adam gibi adamlara ihtiyacı var. Türkiye’nin ABD’den bize ne, AB’den bize ne diyecek şuurda insanlara ihtiyacı var. Ülkemizin yeniden ayağa kalkması için bu gençliğin iş başına gelmesi lazım.” 

2.20150810111831.jpg

Kürsüye gelen AGD Bölge Başkanı Yusuf Güneş de Anadolu Gençlik’in milletin kaybolan heyecanını uyandırmak için canla başla çalıştığını ifade etti. Protokol konuşmalarının ardından mezunlara söz verildi. Anılar ve dilek temennilerin sunulduğu konuşmalarda mezunlar hasret giderdi. Programın sonunda toplu hatıra fotoğrafı çekildi. Geçtiğimiz yıl da Türkiye’nin dört bir yanından mezunlar Kent Ormanı’nda bir araya gelmiş ve hasret gidermişlerdi. 

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

img_2562.jpg

4-2.20150810111540.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.